Thai blommechutney
1 timer

Thai blommechutney

Thai blommechutney er en lækker thai-inspireret opskrift. Smagen er sød fra blommer og abrikoser, stærk fra friske chilipebre, syrlig fra friskpresset lime og salt fra fishsauce - prøv den!
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thai blommechutney

Thai blommechutney er en lækker thai-inspireret opskrift. Smagen er sød fra blommer og abrikoser, stærk fra friske chilipebre, syrlig fra friskpresset lime og salt fra fishsauce - prøv den!

Antal portioner
  • 225 g blå eller røde blommer, fx opal
  • 1 zittauerløg
  • 3 små fed hvidløg
  • 2 grønne chilipebere
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk thai fishsauce (eller kinesisk soja)
  • ½ tsk fint salt
  • evt. 2 tsk atamon

Fremgangsmåde:

Del blommerne og fjern stenen. Skær de halve blommer i mindre stykker. Pil løg og hvidløg. Flæk chilipeberne og fjern kernerne - under rindende vand. Snit det hele meget fint. Hak abrikoserne fint. Kog blommer, løg, hvidløg, chili, abrikoser, farin og limesaft i ca. 25 min. - eller til frugten er næsten helt udkogt og chutneyen er jævn. Smag til med fishsauce og salt.

Den syrlige, krydrede, men ikke stærke, chutney er god som tilbehør til ost, fx en mild hvidskimmelost som HØNG Klosterkrone.

Chutneyen smager desuden godt til kød, fx stegt berberiandebryst eller svinekoteletter.

Chutneyen er nærmest en sauce. Den kan spises lun eller hældes på glas og gemmes. Hvis chutneyen gemmes skal der tilsættes atamon.

Tips

Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere.

Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på bordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1605 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 4 %
Print