Blommetrifli med nøddedrys

Blommetrifli med nøddedrys

60+ min
Blommetrifli med modne blommer, cremet og frisk yoghurtcreme og sprød nøddecrumble. Trifli anrettes som regel i glas, hvor de smukke bær/blommer kommer til sin ret og ligger i lag med det sprøde og creme. Danske blommer er noget helt særligt, fordi vores klima med skiftende sol og regn giver kødfulde og meget saftige frugter. Vores blommekompot bages i ovnen, så den bevarer al saft og kraft. Brug årstidens skønne blommer til denne nemme og skønne blommetrifli.

Sådan gør du

Blommekompot
  • Skær blommerne i kvarte og læg dem i en bradepande (ca. 18 x 25 cm).
  • Drys blommerne med flormelis og bag dem midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle af.
Nøddedrys
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt rasp, nødder og flormelis. Rist blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min.
  • Hæld nøddedrysset på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Yoghurtcreme
  • Rør yoghurt, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i cremen.
  • Læg blommekompot, nøddedrys og yoghurtcreme lagvis i 4 portionsglas. Stil dem tildækket i køleskabet indtil servering.

Du kan bruge optøede, frosne blommer, men tilsæt 1 spsk ekstra flormelis. Bagetiden er ca. ½ time.

Energiindhold for hele retten:

8801 kJ / 2103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

811 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,2 % 2,5 g
Kulhydrat: 41,7 % 19,9 g
Fedt: 53,1 % 11,6 g
Mere inspiration

Hurig og lækker kage/dessert med blommer.

Blommetærte
60+ min
Blommetærte
(12)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Blommekompot
500 g Blommer uden sten, fx opal
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
Nøddedrys
25 g Smør
50 g Rasp
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
3 spsk Flormelis
Yoghurtcreme
2 dl Græsk yoghurt
2 spsk Flormelis
1 spsk Vaniljesukker
1½ dl Piskefløde