Blommetrifli med nøddedrys
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Blommetrifli med modne blommer, cremet og frisk yoghurtcreme og sprød nøddecrumble. Trifli anrettes som regel i glas, hvor de smukke bær/blommer kommer til sin ret og ligger i lag med det sprøde og creme. Danske blommer er noget helt særligt, fordi vores klima med skiftende sol og regn giver kødfulde og meget saftige frugter. Vores blommekompot bages i ovnen, så den bevarer al saft og kraft. Brug årstidens skønne blommer til denne nemme og skønne blommetrifli.
Ingredienser
Blommekompot
500 g
Blommer uden sten, fx opal
|
|
---|---|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
Nøddedrys
25 g
Smør
|
|
---|---|
50 g
Rasp
|
|
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
3 spsk
Flormelis
|
Yoghurtcreme
2 dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
2 spsk
Flormelis
|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Blommekompot
Nøddedrys
Yoghurtcreme
Du kan bruge optøede, frosne blommer, men tilsæt 1 spsk ekstra flormelis. Bagetiden er ca. ½ time.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8690 kJ / 2077 kcal
Næringsindhold pr. 100g
801 kJ / 191 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,2 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 42,3 % | 19,9 g |
Fedt: | 52,5 % | 11,4 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.