Blommetrifli med nøddedrys

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(47 vurderinger)

60+ min

Danske blommer er noget helt særligt fordi vores klima med skiftende sol og regn giver kødfulde og meget saftige frugter.

Ingredienser

Antal portioner

Fromage

Kompot

  • 400 g blommer uden sten, fx opal
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)

Nøddedrys

  • 25 g smør
  • 50 g rasp
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 3 spsk flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Fromage

Læg husblas i blød i ca. 10 min. Rør ymer og flormelis sammen i en skål. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med kirsebærlikør og hæld den i ymerblandingen under omrøring. Pisk fløden til et let skum og vend det i fromagen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 1¼ time, eller til man kan trække striber i overfladen.

Kompot

Skær imens blommerne i kvarte og læg dem i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys blommerne med flormelis og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af. Gem lidt til pynt.

Nøddedrys

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp, nødder og flormelis. Rist blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad drysset køle af. Fordel kompot, nøddedrys og fromage i portionsglas eller -skåle. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med lidt blomme ved serveringen.

Tips

Hvis man anvender optøede, frosne blommer, skal der tilsættes ca. 2 spsk flormelis mere, og bagetiden er ca. ½ time. Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 1 blad husblas.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 49 %
  • Alkohol: 3 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Tinta barroca, tinta cao, corvina, rondinella, moinara,m.fl. Valpolicella, Italien

Rød dessertvin fx. en ruby port eller en recioto della valpolicella Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til blomme