Kirsebærtrifli

Kirsebærtrifli

60+ min
Kirsebærtrifli er en skøn dessert med makroner, syltede kirsebær og sød flødefromage. Trifli kalder man normalt en dessert bestående af knuste makroner fugtet med sherry, dækket af frugt og med creme - og pyntet med flødeskum. Men som altid er det ikke ulovligt at lege lidt med definitionerne. Kirsebærtrifle er en smuk og velsmagende dessert.

Sådan gør du

Kirsebærtrifli
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fordel makronerne i bunden af 4 glas, hæld sherry over og fordel kirsebærrene herpå.
  • Vend ymer og sukker sammen.
  • Pisk fløden til et let skum. Tag lidt flødeskum fra til pynt og vend resten sammen med ymeren.
  • Træk husblassen op af vandet og smelt den med det vand, der hænger ved. Kom kirsebærsaft i husblassen, og vend det hele i fløde-ymerblandingen.
  • Rør engang imellem, til fromagen begynder at stivne og hæld den over kirsebærrene.
  • Stil kirsebærtriflien tildækket i køleskabet et par timer og pynt med flødeskum lige inden serveringen.
Mere inspiration

Er du glad for trifli - så prøv også en mere traditionel æbletrifli

Æbletrifli
60+ min
Æbletrifli
(2)
Velbekomme!
Tips

Du kan vælge at anrette kirsebærtrifli i en skål i stedet for at portionsanrette. Brug i så fald et ekstra blad husblas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8079 kJ / 1931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

759 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 9,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 32,2 % 14,4 g
Fedt: 56,6 % 11,6 g
Alkohol: 1,3 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Kirsebærtrifli
Husblas
3 blade
Makroner
50 g
Sherry
1½ spsk
Syltede kirsebær
150 g
½ liter
Sukker
3 spsk
¼ liter
Kirsebærsaft
½ dl
Pynt
Flødeskum