Æbletrifli

Æbletrifli

60+ min Dessert
Æbletrifli i en variant med sprød rugbrødscrumble og blød vaniljecreme. En klassisk dansk trifli er en lagdelt dessert bygget op af frisk frugt, -kompot eller -mos, et sprødt lag og creme eller flødeskum. Trifli er en nem dessert som kan forberedes i god tid, da alle elementerne skal køle af i denne opskrift: mos, crumble og creme. Triflien kan lægges sammen et par timer i forvejen eller lige inden servering. Server æbletriflien i små serveringsglas eller lav én stor æbletrifli.
Mere inspiration

Den klassiske gammeldags æblekage med sprød rasp og flødeskum.

Gammeldags æblekage
1 timer
Gammeldags æblekage
(243)
Velbekomme!
Variation

Du kan også lave den klassiske sprøde ristede rasp til æbletriflien. Du skal bruge 75 g smør, 150 g rasp og 85 g sukker. Smelt smørret og tilsæt rasp og sukker. Rist blandingen ved jævn varme - til det er gyldent og sprødt. Lad det køle af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1914 kJ / 1914 kcal

Næringsindhold pr. 100g

592 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 4,6 % 1,6 g
Kulhydrat: 48,5 % 16,9 g
Fedt: 46,9 % 7,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser