Trifli med stikkelsbærkompot

Trifli med stikkelsbærkompot

60+ min
Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot
  • Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre. Rør en jævning af majsstivelse og vand. Mos bær og væde gennem en sigte og hæld det tilbage i gryden sammen med jævningen. Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend mandelsplitter og pebermynte i og smag til.
Creme
  • Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
  • Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum. Server desserten med lange skeer.
Tip
  • Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® vaniljesauce som du koger op og jævner med majsstivelse. Rør 1 spsk majsstivelse, fx maizena, sammen med 2 spsk af den kolde vaniljesauce. Bring resten af Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce i kog under omrøring. Tag cremen af varmen og rør jævningen i cremen. Bring atter vaniljecremen i kog under omrøring og kog kagecremen ved svag varme i ca. 2 min. Kom kagecremen i en skål og lad den køle helt af. Pisk den kolde kagecreme ca. 1 min. med håndmixer - og den er klar til brug.
Energiindhold for hele retten:

10254 kJ / 2451 kcal

Næringsindhold pr. 100g

784 kJ / 187 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 40,2 % 18,5 g
Fedt: 52,7 % 11,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Stikkelsbærkompot
300 g Modne stikkelsbær
1 dl Vand
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
½ dl Vand
25 g Mandelsplitter
1 tsk Finthakkede mynteblade
Creme
2 Æggeblommer
3 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
150 g Letknuste makroner
Pynt
Strimler af citronskal (usprøjtet)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk