Trifli med stikkelsbærkompot
60+ min

Trifli med stikkelsbærkompot

Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Trifli med stikkelsbærkompot

Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.

Antal portioner

Stikkelsbærkompot

  • 300 g modne stikkelsbær
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ dl vand
  • 25 g mandelsplitter
  • 1 tsk finthakkede friske mynteblade

Creme

  • 150 g letknuste makroner

Pynt

  • strimler af citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Stikkelsbærkompot

Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre. Rør en jævning af majsstivelse og vand. Mos bær og væde gennem en sigte og hæld det tilbage i gryden sammen med jævningen. Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend mandelsplitter og pebermynte i og smag til.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum. Server desserten med lange skeer.

Tip

Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes af ½ liter Karolines Køkken vaniljesauce som du koger op og jævner med majsstivelse. Rør 1 spsk majsstivelse, fx maizena, sammen med 2 spsk af den kolde vaniljesauce. Bring resten af Karolines Køkken® Vaniljesauce i kog under omrøring. Tag cremen af varmen og rør jævningen i cremen. Bring atter vaniljecremen i kog under omrøring og kog kagecremen ved svag varme i ca. 2 min. Kom kagecremen i en skål og lad den køle helt af. Pisk den kolde kagecreme ca. 1 min. med håndmixer - og den er klar til brug.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %
Print