Trifli med stikkelsbærkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

60+ min

Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.

Ingredienser

Antal portioner

Stikkelsbærkompot

  • 300 g modne stikkelsbær
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ dl vand
  • 25 g mandelsplitter
  • 1 tsk finthakkede friske mynteblade

Creme

  • 150 g letknuste makroner

Pynt

  • strimler af citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot

Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre. Rør en jævning af majsstivelse og vand. Mos bær og væde gennem en sigte og hæld det tilbage i gryden sammen med jævningen. Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend mandelsplitter og pebermynte i og smag til.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum. Server desserten med lange skeer.

Tip

Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes af ½ liter Karolines Køkken vaniljesauce som du koger op og jævner med majsstivelse. Rør 1 spsk majsstivelse, fx maizena, sammen med 2 spsk af den kolde vaniljesauce. Bring resten af Karolines Køkken® Vaniljesauce i kog under omrøring. Tag cremen af varmen og rør jævningen i cremen. Bring atter vaniljecremen i kog under omrøring og kog kagecremen ved svag varme i ca. 2 min. Kom kagecremen i en skål og lad den køle helt af. Pisk den kolde kagecreme ca. 1 min. med håndmixer - og den er klar til brug.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: