Stikkelsbærsyltetøj med ingefær
15 min

Stikkelsbærsyltetøj med ingefær

Dejlig marmelade der smager super godt sammen med salatost og godt brød.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stikkelsbærsyltetøj med ingefær

Dejlig marmelade der smager super godt sammen med salatost og godt brød.

Antal portioner
  • ½ kg friske eller frosne stikkelsbær
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 tsk jævningsmiddel til marmelade, fx melatin
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Bring langsomt bærrene i kog med vandet, og kog ved lav varme 2 minutter. Drys sukker og ingefær i og rør rundt. Lad syltetøjet komme i kog, og kog det stille 1 minut. Bland Melatin med sukker og drys det over syltetøjet, mens der røres. Kog 2 minutter og smag til. Lad syltetøjet køle lidt af, før det kommes på helt rene glas.

Tips

Hvis man bruger frosne bær skal man anvende lidt mere sukker. Server det lune, nylavede syltetøj sammen med Karoline"s Fetina og langtidshævet brød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 96 %
  • Fedt: 2 %
Print