Stikkelsbærmarmelade
15 min
•
I juli og august er stikkelsbærrerne modne, og måske er du så heldig at have dem i haven. Her får du en meget nem opskrift på marmelade. Den kan du lave så du kan få brugt alle bærrerne og få glæde af dem resten af året. Stikkelsbærrerne er søde og med lidt citronsaft bliver det en frisk og dejlig stikkelsbærmarmelade, som du kan spise med ost, på nybagte boller eller i din yoghurt om morgenen sammen med lidt mysli. Om bærrerne er grønne eller røde betyder ikke noget, du kan lave stikkelsbærmarmeladen med begge slags. Stikkelsbærmarmeladen smager også godt med kornene fra en halv vaniljestang.
Ingredienser
½ kg
Friske eller frosne stikkelsbær
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
1 tsk
Jævningsmiddel til marmelade, fx melatin
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Citronsaft
|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4551 kJ / 1088 kcal
Næringsindhold pr. 100g
623 kJ / 149 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 1,7 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 95,8 % | 35,2 g |
Fedt: | 2,5 % | 0,4 g |