Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

1 time
Dejlig saftig kylling fra ovnen. En ret som stort set passer sig selv. Hvor du får brugt de skønne syrligt, søde stikkelsbær, men også kan bruge vindruer uden for sæsonen.
https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtmarineret-kylling-med-stikkelsbar/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Fjern skindene fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt. Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om. Dryp med honning og drys med salt og peber. Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen.
Yoghurtdressing
  • Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til.
  • Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg. Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg.

Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk friskpresset citronsaft på vindruerne.

Energiindhold for hele retten:

15857 kJ / 3790 kcal

Næringsindhold pr. 100g

566 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 30,5 % 10,2 g
Kulhydrat: 26,5 % 8,8 g
Fedt: 43 % 6,6 g
Mere inspiration

Prøv disse sprøde polentafritter - som herlig snack eller lækkert tilbehør.

Polentafritter
60+ min
Polentafritter
(2)

Ingredienser

6 Rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
1 dl Græsk yoghurt
400 g Rensede stikkelsbær
3 spsk Flydende honning
200 g Pillede skalotteløg i hele og halve (ca. g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Yoghurtdressing
3 dl Græsk yoghurt
1 spsk Flydende honning
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade (ca. g)
50 g Grofthakkede peanuts
1 dl Fintklippet purløg
Tilbehør
240 g Grovbrød - evt. ristet