Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

1 time
Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Dejlig saftig kylling fra ovnen. En ret som stort set passer sig selv. Hvor du får brugt de skønne syrligt, søde stikkelsbær, men også kan bruge vindruer uden for sæsonen.

Ingredienser

6 Rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
1 dl Yoghurt 10%
400 g Rensede stikkelsbær
3 spsk Flydende honning
200 g Pillede skalotteløg i hele og halve (ca. g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Yoghurtdressing

3 dl Yoghurt 10%
1 spsk Flydende honning
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade (ca. g)
50 g Grofthakkede peanuts
1 dl Fintklippet purløg

Tilbehør

240 g Grovbrød - evt. ristet

Sådan gør du

  • Fjern skindene fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt. Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om. Dryp med honning og drys med salt og peber. Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen i ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Yoghurtdressing

  • Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til.
  • Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg. Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg.

Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk friskpresset citronsaft på vindruerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15443 kJ / 3691 kcal

Næringsindhold pr. 100g

552 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30,8 % 10 g
Kulhydrat: 25,2 % 8,2 g
Fedt: 44 % 6,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtmarineret-kylling-med-stikkelsbar/