Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær
1 timer

Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Dejlig saftig kylling fra ovnen. En ret som stort set passer sig selv. Hvor du får brugt de skønne syrligt, søde stikkelsbær, men også kan bruge vindruer uden for sæsonen.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Dejlig saftig kylling fra ovnen. En ret som stort set passer sig selv. Hvor du får brugt de skønne syrligt, søde stikkelsbær, men også kan bruge vindruer uden for sæsonen.

Antal portioner

Yoghurtdressing

  • 200 g grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade
  • 50 g grofthakkede peanuts
  • 1 dl fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g grovbrød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Fjern skindene fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt. Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om. Dryp med honning og drys med salt og peber. Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen.

Yoghurtdressing

Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til.

Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg. Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg.

Tip

Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk friskpresset citronsaft på vindruerne.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 27 %
Print