Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

1 timer

Dejlig saftig kylling fra ovnen. En ret som stort set passer sig selv. Hvor du får brugt de skønne syrligt, søde stikkelsbær, men også kan bruge vindruer uden for sæsonen.

Ingredienser

Antal portioner

Yoghurtdressing

  • 200 g grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade
  • 50 g grofthakkede peanuts
  • 1 dl fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g grovbrød - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern skindene fra kyllingelårene og vend kødet med yoghurt. Læg lårene i et ovnfast fad og drys stikkelsbær og løg rundt om. Dryp med honning og drys med salt og peber. Steg kylling, stikkelsbær og løg midt i ovnen.

Yoghurtdressing

Vend yoghurt, honning, salt og peber sammen og smag til.

Kom salatbladene i en skål og drys med peanuts og purløg. Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stegte kyllingelår med stikkelsbær og løg.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip


Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk friskpresset citronsaft på vindruerne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: