Gammeldags æblekage med rugbrødsrasp
1 time 30 min
•
Gammeldags æblekage bestående af æblemos, rasp og flødeskum, men med et moderne twist. Raspen er nemlig lavet af rugbrød og æblemosen er kogt på røde æbler med skræl, hvilket giver en smuk rød farve.
Ingredienser
750 g
Rødkindede æbler i tern, fx elstar
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
½ dl
Vand
|
Rugbrødsrasp
50 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Revet rugbrød
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
2½ dl
Letpisket piskefløde
|
---|
Pynt
Rød skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Rugbrødsrasp
Det er skrællen på æblerne der giver farven, så hvis du foretrækker en lys æblemos skal du bruge æbler, der ikke har rød skal eller skrælle dem. Ønsker du omvendt en mørkere mos, skal du bruge de meget mørkerøde ingrid marie æbler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9593 kJ / 2293 kcal
Næringsindhold pr. 100g
699 kJ / 167 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 3,1 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 44,6 % | 18,3 g |
Fedt: | 52,3 % | 9,9 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.