Gammeldags æblekage med rugbrødsrasp

60+ min Dessert

Gammeldags æblekage bestående af æblemos, rasp og flødeskum, men med et moderne twist. Raspen er nemlig lavet af rugbrød og æblemosen er kogt på røde æbler med skræl, hvilket giver en smuk rød farve.

Gammeldags æblekage med rugbrødsrasp
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9367 kJ / 2239 kcal

683 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsinhold pr. 100g
Fiber: - 2,4
Protein: 3,2 % 1,3
Kulhydrat: 41,3 % 16,6
Fedt: 55,5 % 10,2
Tip

Det er skrællen på æblerne der giver farven, så hvis du foretrækker en lys æblemos skal du bruge æbler, der ikke har rød skal eller skrælle dem. Ønsker du omvendt en mørkere mos, skal du bruge de meget mørkerøde ingrid marie æbler.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser