Vaniljefromage og lun frugtsauce
60+ min

Vaniljefromage og lun frugtsauce

Desserten bringer minder frem fra de gamle dage hos mormor. Den er cremet og med frugtsauce, som lige gør den ekstra dejlig!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vaniljefromage og lun frugtsauce

Desserten bringer minder frem fra de gamle dage hos mormor. Den er cremet og med frugtsauce, som lige gør den ekstra dejlig!

Antal portioner

Vaniljefromage

Lun frugtsauce

  • 1 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 1 spsk vand
  • 100 g friske blåbær
  • 100 g frosne blåbær

Fremgangsmåde:

Vaniljefromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (gem skallen). Pisk hele æg, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig blanding. Vend forsigtigt kærnemælk i. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af æggeblandingen og rør den i resten. Pisk fløden stiv og vend den i. Skyl 6 portionsskåle (a ca. 3 dl) i koldt vand og kom ca. 2 dl fromage i hver. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

Lun frugtsauce

Kom vand, sukker og den gemte vaniljeskal i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden fra varmen. Rør kartoffelmel og vand til en jævning og hæld den i sukkerlagen under omrøring. Vend bærrene i sukkerlagen og lad frugtsaucen stå i ca. 15 min. Fjern vaniljeskallen.

Ved serveringen

Løsn fromagerne i kanten med en kniv. Dyp skålene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend fromagerne ud på portionstallerkener. Pynt tallerkenerne med lidt frugtsauce og server resten i en skål.

Tip

Fromagen kan tilberedes dagen før med ét blad husblas mindre.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Denne opskrift er fra brochuren "Syrnede mælkeprodukter i madlavning". Alle opskrifter kan tilberedes med forskellige typer syrnede mælkeprodukter. Vi har her valgt at vise den fedtfattige udgave.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Til denne dessert vil en hvid dessertvin på muscat-druen være perfekt, fx en muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær