Yoghurtfromage med mandler

5 timer
Arbejdstid: 30 min
Yoghurtfromage med mandler

Fromage af yoghurt toppet med lun kirsebærsauce - drys med sprøde mandelsplitter.

Ingredienser

2 blade Husblas
½ liter Yoghurt 10%
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 Vaniljestang - kornene herfra
50 g Smuttede mandler - skåret i splitter
2 dl Piskefløde

Tilbehør

½ liter Lun kirsebærsauce

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød koldt vand i ca. 10 min. Rør yoghurt sammen med sukker, vaniljekorn og mandler. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad. Rør hurtigt 1 dl af fromagen ssammen med den varme smeltede husblas og rør det i resten af fromagen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i yoghurtfromagen. Kom fromagen i portionsglas eller i en glasskål og lad den stå tildækket i køleskabet i ca. 4 timer. Server med lun kirsebærsauce til.

Du kan lave yoghurtfromagen med mandler dagen før, brug da kun 1 husblas. Yoghurtfromage med mandler er et fint alternativ til risalamande.

Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtfromage-med-mandler/