Yoghurtfromage med mandler

5 timer
Arbejdstid: 30 min
Yoghurtfromage med mandler

Fromage af yoghurt toppet med lun kirsebærsauce - drys med sprøde mandelsplitter.

Ingredienser

2 blade Husblas
½ liter Yoghurt 10%
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 Vaniljestang - kornene herfra
50 g Smuttede mandler - skåret i splitter
2 dl Piskefløde

Tilbehør

½ liter Lun kirsebærsauce

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød koldt vand i ca. 10 min. Rør yoghurt sammen med sukker, vaniljekorn og mandler. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad. Rør hurtigt 1 dl af fromagen ssammen med den varme smeltede husblas og rør det i resten af fromagen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i yoghurtfromagen. Kom fromagen i portionsglas eller i en glasskål og lad den stå tildækket i køleskabet i ca. 4 timer. Server med lun kirsebærsauce til.

Du kan lave yoghurtfromagen med mandler dagen før, brug da kun 1 husblas. Yoghurtfromage med mandler er et fint alternativ til risalamande.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10734 kJ / 2565 kcal

Næringsindhold pr. 100g

830 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,8 % 3,3 g
Kulhydrat: 41,8 % 20,4 g
Fedt: 51,4 % 11,5 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtfromage-med-mandler/