Yoghurtfromage med mandler

Yoghurtfromage med mandler

60+ min
Fromage af yoghurt toppet med lun kirsebærsauce - drys med sprøde mandelsplitter.

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød koldt vand i ca. 10 min. Rør yoghurt sammen med sukker, vaniljekorn og mandler. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad. Rør hurtigt 1 dl af fromagen ssammen med den varme smeltede husblas og rør det i resten af fromagen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i yoghurtfromagen. Kom fromagen i portionsglas eller i en glasskål og lad den stå tildækket i køleskabet i ca. 4 timer. Server med lun kirsebærsauce til.
Tips
  • Du kan lave yoghurtfromagen med mandler dagen før, brug da kun 1 husblas.
  • Yoghurtfromage med mandler er et fint alternativ til risalamande.
Energiindhold for hele retten:

10883 kJ / 2601 kcal

Næringsindhold pr. 100g

842 kJ / 201 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,7 % 3,3 g
Kulhydrat: 41,3 % 20,4 g
Fedt: 52 % 11,8 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

2 blade Husblas
½ liter Græsk yoghurt
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 Vaniljestang - kornene herfra
50 g Smuttede mandler - skåret i splitter
2 dl Piskefløde
Tilbehør
½ liter Lun kirsebærsauce