Ingefærfromage i chokoladeskåle

Ingefærfromage i chokoladeskåle

60+ min
Fryseegnet
Ingefærfromage i chokoladeskåle er en lækker og frisk dessert til både fest og hverdag. Den krydrede smag af ingefær, den syrlige citronsaft og den forførende chokolade giver en dessert der sent glemmes.

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til flødeskum. Bland vaniljekorn og flormelis og vend det i flødeskummet sammen med revet ingefær og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og 1 spsk flødeskum og rør det i resten. Fordel ingefærfromagen i chokoladeskålene og stil dem i køleskabet i ca. 1 time.
  • Anret chokoladeskålene sammen med den friske frugt.
Frysetip

Fromagen kan fryses i chokoladeskålene.

Tips

Du kan erstatte den friske ingefær med 2 tsk finthakket syltet ingefær. I stedet for piskefløde kan du bruge Arla Karolines Køkken® Flødefraiche 30% pisket til skum – det giver en dejlig syrlig fromage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5346 kJ / 1278 kcal

Næringsindhold pr. 100g

794 kJ / 190 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 35,6 % 16,6 g
Fedt: 60,5 % 13 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Husblas
1 blad
Piskefløde
1½ dl
Vaniljestang - kornene heraf
½
Flormelis
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset citronsaft
½ tsk
Chokoladeskåle (ca. 100 g)
6
Tilbehør
Blandet frugt, fx melon, mangofrugt eller pærer
400 g