Ingefærfromage i chokoladeskåle

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Ingefærfromage i chokoladeskåle er en lækker og frisk dessert til både fest og hverdag. Den krydrede smag af ingefær, den syrlige citronsaft og den forførende chokolade giver en dessert der sent glemmes.

Ingredienser

Antal portioner
  • 6 chokoladeskåle (ca. 100 g)

Tilbehør

  • 400 g blandet frugt, fx melon, mangofrugt eller pærer

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til flødeskum. Bland vaniljekorn og flormelis og vend det i flødeskummet sammen med revet ingefær og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og 1 spsk flødeskum og rør det i resten. Fordel ingefærfromagen i chokoladeskålene og stil dem i køleskabet i ca. 1 time.

Anret chokoladeskålene sammen med den friske frugt.

Frysetip

Fromagen kan fryses i chokoladeskålene.

Tips

Du kan erstatte den friske ingefær med 2 tsk finthakket syltet ingefær.
I stedet for piskefløde kan du bruge Karolines Køkken® Flødefraiche 30% pisket til skum – det giver en dejlig syrlig fromage.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4440 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 70 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Det rigtige vinvalg til denne ret vill være en sødlig hvidvin på riesling-druen, fx en "spätlese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade