Ingefærfromage i chokoladeskåle

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Ingefærfromage i chokoladeskåle er en lækker og frisk dessert til både fest og hverdag. Den krydrede smag af ingefær, den syrlige citronsaft og den forførende chokolade giver en dessert der sent glemmes.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 chokoladeskåle (ca. 100 g)

Tilbehør

  • 400 g blandet frugt, fx melon, mangofrugt eller pærer

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til flødeskum. Bland vaniljekorn og flormelis og vend det i flødeskummet sammen med revet ingefær og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og 1 spsk flødeskum og rør det i resten. Fordel ingefærfromagen i chokoladeskålene og stil dem i køleskabet i ca. 1 time.

Anret chokoladeskålene sammen med den friske frugt.

Frysetip

Fromagen kan fryses i chokoladeskålene.

Tips

Du kan erstatte den friske ingefær med 2 tsk finthakket syltet ingefær.
I stedet for piskefløde kan du bruge Karolines Køkken® Flødefraiche 30% pisket til skum – det giver en dejlig syrlig fromage.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4440 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 70 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Det rigtige vinvalg til denne ret vill være en sødlig hvidvin på riesling-druen, fx en "spätlese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade