Fremgangsmåde
Røde bunde
Pisk smør, vaniljesukker, sukker og rød pulverfarve til en luftig masse. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt ind imellem hvert æg. Sigt hvedemel, kakaopulver og bagepulver i æggemassen og vend det i sammen. Rør kærnemælken i dejen – vær forsigtig, så dejen forbliver luftig. Fordel dejen i en smurt springform (ø 22 cm). Bag kagen midt i ovnen i 45-55 minutter ved 170 °C
Ostecreme med hvid chokolade
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Kog fløde og vaniljesukker op i en gryde til lige under kogepunktet. I mellemtiden tilføjes den hvide chokolade i en skål sammen med limeskal, citronsyre og lakridspulver. Hæld fløden over chokoladen, tilsæt husblassen og lad det smelte sammen. Sæt det i køleskabet indtil det er under 5 grader. Pisk herefter massen op til en fast flødeskum og rør flødeosten i.
Samling af kagen
Tag den afkølede kage ud af springformen. Flæk den i to lige store dele med en kniv. Kom kageplast i kanten af en kagering. Læg den ene bund tilbage i formen. Udstik først bunden i formen med den store udstikker (ø 18 cm). Udstik dernæst bunden i formen med den lille udstikker (ø 15 cm). På den måde dannes der en lille rille på 1,5 cm. som skal fjernes.
Gentag processen med den anden bund. Sprøjt ostecremen i rillen i kageringen. Sprøjt efterfølgende et ca. 2 cm tykt lag ostecreme på hele bunden overflade, så det dækker. Start med at sprøjte fra midten og ud i en cirkel. Smør det jævnt ud med en spartel. Læg forsigtigt den store ring fra den anden bund ovenpå moussen og placer derefter det mindre stykke i midten, så der igen dannes en rille på 1,5 cm. Fyld rillen med resten af ostecremen i sprøjteposen. Tag kagen ud af kageringen og fjern kageplasten. Smør kagens sider og top med den sidste ¼ af ostecremen og pynt den af med friske røde bær. Hvis du har samlet kagen korrekt, vil du kunne se et Dannebrogsflag indeni kagen.
Velbekomme!
Se Liv Martines tips og tricks i videoen