Arla Klovborg® Svensø er en Maasdammer-inspireret ost karakteriseret ved sine store huller og faste konsistens. Med sin milde, nøddeagtige og søde smag kan den bringe glæde til ethvert måltid og er perfekt til at berige dit morgenbord, din sandwich eller ethvert stykke brød.
Arla Klovborg® – mere smag end du forventer
De nye Arla Klovborg®-oste åbner en verden af smag og muligheder. Det handler om at være nysgerrig, lege i køkkenet og prøve noget nyt. Derfor har vi teamet op med Danmarks mest kendte medanmelder, Casper Drømme, og hans ven, kokken Aske. Sammen har de udviklet en række anderledes opskrifter med Arla Klovborg® – ikke som facit, men som inspiration. Brug dem som springbræt til at hacke dine egne retter, eksperimentere og opdage, hvordan ost kan noget helt andet, end du troede.
Mac & Cheese
- 500g pasta (helst makaroni)
- 500g mel
- 500g smør
- 1L Arla sødmælk mælk
- 1/2 pakke svensø ost
- 1/2 pakke vestbo ost
- 1/2 tsk gurkemeje (valgfri)
- 1/2 tsk paprika
- 1 dl panko
- 1 helt hvidløg
Fremgangsmåde
Skær toppen af et hvidløg og hæld lidt olivenolie over. Pak ind i sølvpapir og bag det i ovnen ved 160 grader i 30 min til de er møre.
Kog pasta i saltet vand 1-2 minutter under pakkens instrukser hæld vandet fra. Læg pastaen i iskoldt vand for at stoppe tilberedningen.
Smelt smør ved middelvarme og tilsæt mel. Rist af i 2-3 minutter til det dufter af ristede nødder. Hæld derefter mælk i lidt af gangen under omrøringer for at undgå klumper. Når alt mælken er i tilføjer du paprika og gurkemeje.
Nu skal den op at koge for at tykne. Når den har kogt 2-3 min slukkes varmen og Vestbo og Svensø ost tilføjes. Den blendes glat, smages til med salt og peber og justeres eventuelt med lidt vand. Den skal være rimelig flydende da pastaen suger vand fra ostesaucen.
Vend pastaen sammen med saucen og læg den i et ildfast fad. Vend Panko'en sammen med det confiteret hvidløg og drys det på toppen. Bag den nu i ovnen til den er gyldenbrun cirka 12-15 min ved 160 grader og server.
Hvid pizza
- 1 pizza dej
- 1 pakke Vestbo
- 1/2 pakke Arla smøreost
- 100g salciccia
- 1/4 squash
- 40g rösti (kan skiftes ud med tyndskåret kartofler)
- 2 stilke rosmarin
- 2-3 tsk salt
Fremgangsmåde
Pizza dejen spredes ud i Durum mel. Man skal ikke sparre på Durum melen, da den kommer til at hænge fast på pizza spaden, hvis der er for lidt på.
Når pizzaen er formet spredes den med smørreost fra Arla. Herefter fordels Svensøosten ud på pizzaen. Skær squashen fint og læg den på sammen med små stykker af salciccia. Til sidst lægges Rösti på. De kan enten købes eller kan erstattes af helt tyndskåret rå kartoffel.
Pizzaen skal nu i ovnen - har du en pizza oven skal den have 3-4 min på 370 grader.
Har du en normal oven skal den have 16 min på 210 grader varmluft. Hold øje med den da alle ovne er forskellige.
Imens laves rosmarin salten. Rosmarin plukkes fra stilkene og blendes eller mortes med sammen med salten. Når pizzaen er færdig, drysses den med rosmarin salten for at give den sidste finish.
Quesadilla
- 2 kyllinge bryster
- 1/2 pakke Svensø
- 1 pakke fajita kryddermix
- 2 madpandekager
- 1/2 mango
- 1 habanero chili
- 2 æggeblomme
- 4dl raps olie
- 1 spsk paprika
- Saft og skal af en lime
Fremgangsmåde
Kyllingebrysterne vendes med fajita kryddermix og bages ved 160 grader i 28-30 minutter. Lad dem køle og pluk derefter kødet med 2 gafler eller en elpisker.
Åben habanero chilien og tag kerner fra. De er meget stærke, så lad dem kun blive, hvis du elsker chili. Skær derefter mangokødet i tern. Blend det hele sammen med æggeblommerne, paprika, limesaft og skal til det er glat
Hæld olien forsigtigt i, så det ikke skiller. Det er vigtigt at starte med meget lidt, men jo mere der er tilføjet jo hurtigere kan du hælde. Hvis den skiller, skal du starte forfra men ny æggeblomme og hælde massen forsigtigt i igen.
Hvis den er for tynd når alt olien er i, tilføjes der mere olie til den er så tyk, som du kan lide den. Derefter smages den til med salt.
Byg quasadilla'en ved at lægge osten ud på tortillaen. Tilføj dernæst det plukkede kylling og slut så med endnu en tortilla. Steg ved middelhøj varme i lidt olie til den er sprød på den ene side. Brug en tallerken til at vende den og steg den sprød på den anden side.
Skær den nu i 6-8 stykker og server med mango-harbanero dippen.
Surdejspanini
- Løg
- Gulerod
- Bladselleri
- Hakket kalv og flæsk
- Tværreb
- Spareribs
- Hvidvin
- Hakkede tomater
- Tomat puré
- Hønsefond
- Persille
- Hvidløg
- Surdejsbrød
- Fennikel
- Vestbo
- Svensø
Fremgangsmåde
Rist tværreb af på høj varme i en gryde med lidt olie. Brun af på alle sider indtil det er gyldent. Man kan også bruge ovn, placerer kødet på en rist til det er gyldent brunt.
Hak gulerod, selleri og løg i små tern. Man kan også hakke groft og blitze i foodprocessor.
Sauter grøntsager på middel varme i 3 minutter eller indtil løgene er gennemsigtige.
Tilføj derefter fint hakkede hvidløg.
Sauter herefter i et minut og tilsæt hvidvin.
Reducer hvidvinen ind til der næsten ikke er mere og tilsæt herfter tomater, laurbærblade og 1L vand.
Læg dit tværreb ned i sovsen og sæt hele denne ind i ovenen på 80 grader natten over.
Næste dag plukkes kædet fra benene og hakkes groft. Dettes tilsættes til din ragu og smages til med salt, peber og evt en tsk sukker. Ragu reduceres herefter indtil den ikke længere er vandet.
Du er nu klar til at bygge din panini.
Læg både Vestbo og Svensø ost på hver deresbrød, tilsæt herefter ragu og fint snittet fennikel.
Klap sammen og smæk i paninien på fuld varme, panini er færdig når den er flot gyldenbrun.