Kondenseret mælk består kun af to ingredienser: mælk og sukker. Den tykke, søde kondenserede mælk er let at lave. Følg vores opskrift på hjemmelavet kondenseret mælk her.
Sådan gør du
Hæld mælk og sukker i en sauterpande og rør det sammen.
Bring mælkeblandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring.
Skru ned til jævn varme og lad mælkeblandingen koge til du har ca. halvdelen tilbage.
Det tager ca. ½ time - rør af og til.
Mælken skifter farve undervejs og danner et hvidt skum på toppen - fjern efterhånden skummet med en spiseske.
Hæld den kondenserede mælk på et rent patentglas med låg og opbevar det i køleskabet.
Den kondenserede mælk bliver tykkere, når den er afkølet.
Energiindhold for hele retten:
8328 kJ / 1990 kcal
Næringsindhold pr. 100g
595 kJ / 142 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
Protein:
7,6 %
2,6 g
Kulhydrat:
90,6 %
31,7 g
Fedt:
1,8 %
0,3 g
Brug kondenseret mælk til at lave hjemmelavet dulce de leche - en lækker og cremet karamel.