

LØFTET
Mælk er en råvare fyldt med næringsstoffer, vitaminer og mineraler fra naturens side. Og med sådan en råvare følger et ansvar. Vores ansvar er at gøre det nemmere at finde den sunde balance i hverdagen.
Det gør vi ved at sætte nye standarder for forædlingen af mejeri og inspirere til måder, hvorpå mejeri kan bidrage til en sundere hverdag. Gennem vores produkter er vi i berøring med de danske forbrugere hver dag – og op til flere gange om dagen.
Det betyder, at vi har en unik mulighed for at gøre en positiv forskel, når det kommer til at hjælpe med at træffe et balanceret valg.
FØLG HELE REJSEN
Her kan du læse mere om vores sundhedsinitiativer.
2019
2017
2016
2015
2014

Ernæringskriterier
I Arla mener vi, at det skal være nemt at spise sundt. Derfor arbejder vi på at skabe højkvalitetsprodukter, der kan passe ind i en sund kost og inspirerer til gode madvaner. For at sikre dette, har vi udviklet en række ernæringskriterier for alle vores produkter, som bærer Arla® mærket. De vejledende principper bag kriterierne er at bibeholde mælkens naturlige indhold af gode næringsstoffer (vitaminer, mineraler og protein), og samtidig holde niveauet nede af næringsstoffer, som vi ikke bør få for meget af i kosten (salt, fedt og tilsat sukker). I de sidste 15 år har vi i Arla arbejdet på at sikre en betydelig reduktion af sukker på tværs af vores produktportefølje, og derfor er Arla® yoghurt i dag førende inden for branchen når det gælder sukkerreduktion.
LÆS MERE
Ny madlejr
Arla Fonden åbner i løbet af skoleåret 2019/2020 en ny madlejr i den gamle Højer Præstegård ved Tønder. Arla Fonden arbejder for at fremme skoleelevers kendskab til madlavning og madkultur, og den nye MADlejr giver mulighed for, at endnu flere børn og unge kan få lov til at eksperimentere med madvarer sammen med klassekammeraterne. Konkret betyder den nye MADlejr, at Arla Fonden fremover kan skabe rammerne for, at op til yderligere 1600 teenagere om året kan opleve madlavning og fællesskab i fem dage i fantastiske sønderjyske rammer.
LÆS MERE
Arla Kun
Arla Kun® er en ny økologisk frugtyoghurt uden tilsat sukker. Den nye yoghurt er det seneste skud på stammen i Arlas sortiment af forskellige frugtyoghurtprodukter. Her kan man vælge mellem en række produkter, som indeholder varierende indhold af tilsat sukker eller er tilsat sødemidler som fx stevia eller aspartam. Arla Kun består af 75% økologisk yoghurt og 25% økologisk frugt. Intet andet. Baggrunden for den nye yoghurt har været at udvikle en yoghurt til forbrugere, som ønsker en mindre sød smag og ønsker at reducere indholdet af tilsat sukker i kosten. Produktet indeholder naturligt sukker fra frugt og mælk.
LÆS MERE
Skøn mad uden kød
Karolines Køkkens nyeste kogebog ”Skøn mad uden kød” er en spændende grøn kogebog til forbrugere, der gerne vil have inspiration til at spise mere grønt og mindre kød i det daglige. Kogebogen giver en god introduktion til det kødfrie køkken samt gode tips til, hvordan man bliver mæt uden kød, og hvordan man bygger et måltid op, så alle sanserne tilfredsstilles.
LÆS MERE6. klasser GENTÆNKER
SKOLEMADSKULTUREN
Under Kulturby Aarhus 2017 opfordrer vi også alle 6. klasser i Region Midtjylland til at gentænke, hvordan de fælles kan blive sundere og sammen finde en ny og bedre skolemadskultur. Projektet har til formål at indsamle elevernes ideer, der på sigt kan forbedre forholdene omkring skolemad.
LÆS MEREBørn og forældre
inviteres til
inviteres til
AT GENTÆNKE MADPAKKEN
Ni ud af ti midtjyske skolebørn har madpakke med hver dag, men mange forældre føler, at de mangler inspiration til den daglige madpakkesmøring. Derfor inviterede vi den første weekend i september midtjyske familier med skolebørn til at gentænke madpakken, da vi afholdte Arlas Gode Madpakkebord ved Tangkrogen i Aarhus. Det skete i forbindelse med Aarhus Food Festival, hvor vi fyldte et 300 meter langt bord med friske råvarer, madpakkespecialister og de omkring 4000 fremmødte forældre og børn. 

Ny økologisk grød og smoothies
TIL DE MINDSTE


MOTIVATION TIL SUNDHED
Der tales mere om sundhed end nogensinde før. Samtidig er danskerne blevet mere overvægtige, diabetes er i voldsom vækst og hver fjerde dansker ryger. Danskerne er altså ikke blevet mere sunde af al den snak – tværtimod. I maj 2017 gennemførte Arla derfor en undersøgelse af, hvad det er der motiverer danskerne til at leve et sundt liv, sådan at vi bedst muligt kommunikerer og inspirerer danskerne til sundhed. du kan læse mere og downloade rapporten herunder.
LÆS MERENy prisuddeling
sætter fokus på
sætter fokus på
BØRNS MADFORSTÅELSE


FOLKEMØDET
På Bornholm
På Folkemødet på Bornholm i juni satte vi igen fokus på den aktuelle sundhedskommunikation. Kommunikation om mad, fødevarer og sundhed fylder meget på de sociale medier, hvor myndighedernes og sundhedsfagliges anbefalinger om sundhed er i skarp konkurrence med påstande fra selvudnævnte eksperter. Vi diskuterede blandt andet, om de nuværende regler for anprisning skaber den rette blance mellem virksomheder og selvudnævnte eksperter i forsøget på at beskytte forbrugeren. Klik nedenfor og læs mere om én af vores debatter på folkemødet.
LÆS MEREVi udvider med
ENDNU EN MADLEJR
Vi vil gerne kunne tilbyde endnu flere børn at blive klogere på råvarer, grundsmage og madlavning – naturligvis med samme fokus på trivsel, sundhed og bæredygtighed. Derfor påbegynder vi etableringen af endnu en MADlejr, og den skal ligge i Højer i Tønder Kommune.

Vi skal have
DANMARKS SUNDESTE MADAMBASSADØRER!
Vores medarbejdere skal på Arla Dairy Academy, hvor de får et indblik i grundlæggende viden om sundhed og kost, om mejeriprodukters ernæringsmæssige værdi og madlavningsegenskaber, og hvordan produkterne kan indgå som en del af en sund og varieret kost.
LÆS MEREInnovationsforløb
MED UNGE

Slut med kedelige madpakker!


Sundhed på farten
Vi sætter fokus på sundere mad på farten og introducerer Good2Go, som består af to ”greek style”-yoghurter med frugt og grønt.

Forum for Underernæring
Sammen med Kost & Ernæringsforbundet, Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og Landbrug Fødevarer anbefaler vi etablering af Forum for Underernæring. Forummet, som bl.a. udarbejder seks konkrete anbefalinger, etableres i 2016 og består af 18 forskellige organisationer – heriblandt Arla.
Sundhedskonference


Nyheder til den sunde livsstil
Vi introducerer en række nye Cheasy-produkter. Bl.a. en fedtfattig og proteinrig smoothiebase uden tilsat sukker, en ny cremet mælkeis med under 100 kalorier pr. 100 g og en ny, proteinrig ost med skyr.
Lange skoledage
KRÆVER GOD ENERGI


Projekt Madkurv
Vi bliver medsponsor af projektet Madkurv og samarbejder med Aarhus Kommune om, at patienter i Aarhus med risiko for underernæring får en madkurv med hjem til fire dage.
Karolines Køkken
LANCERER MADKLUB

Karolines Køkken
GØR DET NEMT AT SPISE BALANCERET

De lange skoledage skal være
SUNDERE OG SJOVERE

Danske børn får større mad-mod

Mit gode liv

Produkter med protein
Vi sætter fokus på protein og lancerer en række produkter med et højt indhold af protein, bl.a. Arla®Skyr og Arla® Protein.
LÆS MERESundhed på Folkemødet
Under Folkemødet på Bornholm sætter vi fremtidens sundhedskommunikation på dagsordenen. Bl.a. via en paneldebat med Jakob Knudsen, landedirektør for Arla, Søren Brostrøm, direktør for Hjerteforeningen, Kim Høgh, forfatter, og Bente Klarlund Pedersen, professor og ansvarlig for Trygfondens Center for Aktiv Sundhed.
Ny yoghurtis på pind

Cold Cooking Lab

Måltids-partnerskabet


Arla Baby&Me
Vi introducerer en ny produktserie til de allermindste. Arla Baby&Me er økologisk grød udviklet til små børn fra seks måneder og lanceres i fire varianter med en mild og naturlig smag.
Sunde alternativer
I SPORTSHALLERNE
Vi vil gerne hjælpe sportsudøvere landet over med at kunne vælge sundere alternativer. Derfor indleder vi et partnerskab med Halinspektørforeningen om at fremme sundere og mejeribaserede alternativer i sportshallerne.

MADlejr
(EN) LEJRSKOLE MED BID I
Arla Fonden åbner den første MADlejr på sydfynske Helnæs. MAD-lejr er et lejrskolekoncept, som skal inspirere børn i folkeskolens 6. og 7. klasser til gode madvaner og bæredygtig livsstil. I løbet af de fem dage, som lejrskolen varer, bliver eleverne klogere på råvarer, grundsmage og madlavning.
LÆS MERESammen kan vi gøre
EN STOR FORSKEL

Ekstra næring
I EN LILLE MUNDFULD

Nationalt
SALTREDUKTIONSPROGRAM

Underernæring
DET SKJULTE SAMFUNDSPROBLEM

Mindre fedt i minimælken
FRA 0,5% TIL 0,4%


Mindre sukker i Arla Yoggi®
Vi fjerner 500 tons sukker i Arla Yoggi® yoghurt fra 2014-2016.

10.000 børn
BESØGER ARLA FOOD FEST
Vi afholder Arla Food Fest for andet år i træk i København. Knap 10.000 børn, lærere og forældre besøger vores madfestival over tre dage, hvor de lærer mere om gode madvaner, smag, bæredygtighed og sundhed.
LÆS MERE