Samarbejde

Arla tilslutter sig Rådet for Sund Mad

Arla tilslutter sig Rådet for Sund Mad

Hvordan motiverer vi danskerne til at få sundere vaner? Det arbejder Arla og de andre medlemmer i Rådet for sund mad på at sikre. Det handler blandt andet om størrelsen på portioner.

I Rådet for sund mad går medlemmerne sammen om at få alle danskere til at spise sundere i fremtidens Danmark. Det kan lykkes ved at mobilisere de fælles kræfter om en national indsats for sundere mad og måltider. Hvert enkelt medlem kan ikke klare det alene, men ved at samle relevante aktører, og koordinere indsatserne, så kan man nå nye mål.

Arla ønsker både at bidrage med viden og ressourcer, der kan få danskerne til at spise sundere. Derfor har Arla meldt sig ind i Rådet for sund mad.

Syv signaturprojekter skal sætte en agenda

Syv signaturprojekter sætter rådets agenda for de kommende år og udover at være en del af Rådet for sund mad, er Arla således involveret i et projekt, hvor der arbejdes med kostråd og retningslinjer, der sikrer retvisende kommunikation af sunde og klimavenlige tips og tricks, når vi skal lave mad og købe ind. Samtidig arbejder Arla med at afdække viden om sund mad og med at se på nuværende mad- og måltidsvaner. Hvad spiser vi danskere egentlig? Det er afgørende at vide, når vi skal hjælpe danskerne med at ændre vaner.

Fakta: Hvad er Rådet for sund mad?

Rådet for sund mad skal lykkes med noget, som medlemmerne ikke kan på egen hånd: At mobilisere relevante aktører og indsatser for sund mad og sundere måltider på tværs af sektorer, så medlemmerne ved en fælles koordineret indsats kan realisere visionen om, at alle spiser sundere.

Med det formål vil Rådet blandt andet:

  • Sætte dagsorden og skabe opmærksomhed om mad og måltider som en afgørende brik i et sundere liv.
  • Skabe en bevægelse for sund mad og sundere måltider på tværs af sektorer, organisationer og virksomheder i Danmark.
  • Arbejde for at gøre det sunde valg til det lette valg i Danmark, så det bliver nemt at spise sundere måltider.

Læs mere om rådet for sund mad her.