Landmandsejet
EN TREDJEGENERATIONS LANDMAND

KAARE LARSEN

Kaare Larsen er tredjegenerationslandmand og driver gården Brunbjerggaard i Gilleleje. Her bor han sammen med sin kone Dorte Wain Prior og deres tre børn. Gården huser 180 malkekøer af racen rød dansk malkerace. Og det er en lidt særlig race, da de mest udbredte malkekøer i Danmark er sortbrogede køer og jerseykøer. Kaare Larsen har tre ansatte på Brunbjerggaard, som hjælper med at passe køerne og markerne. På Brunbjerggaard bliver køerne malket to gange om dagen. Det bliver i alt til 5.000 kilo mælk. Hver dag kommer Arlas mælkechauffører og henter mælken, som bruges til Arla 24.

Køer i Zoo og til Arla Food Fest

Men Kaare Larsens køer holder sig ikke kun til Gilleje – for Kaare Larsen har faktisk også tidligere haft en ko inde i København Zoo og har haft køer med til Arla Food Fest i Kongens Have i København. Kaare Larsen syntes, at det var en god måde at vise de forskellige racer af malkekøer og samtidig en god måde for byboerne at komme lidt tættere på landbruget.

Køer i Zoo og til Arla Food Fest

Velfærd for køer

Dyrevelfærd betyder meget for Kaare Larsen. Derfor bruger han meget tid på, at sikre køerne har et godt liv. Han udvælger nøje det rigtige foder til køerne, som primært består af majs og græs. Køernes foder bliver dyrket på Brunbjerggaards marker, som tæller 300 hektar jord. Derudover giver Kaare Larsen køerne klovbeskæring fire gange om året – en slags pedicure for køer. Og på Brunbjerggaard har køerne også mulighed for at gå udenfor og græsse. For Kaare Larsens filosofi er, at køerne skal have mest mulig velfærd. 

Glad for besøg på gården

Kaare Larsen er glad for at åbne gårdens døre op for nysgerrige gæster, der har lyst til at lære mere om landbruget og komme tæt på dyrene. Kaare Larsen synes nemlig, at dansk landbrug sidder på en skattekiste af gode historier og oplevelser, som han gerne vil dele med alle dem, der har interesse. Derfor har Kaare Larsen ofte besøg af skoleklasser og har deltaget i Åbent Landbrug flere gange. Især børnene bliver ofte overraskede over størrelsen på dyrene, og at de kan spise så meget foder.

Glad for besøg på gården