Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber
Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber på lækker pistaciebund. Denne smukke bryllupskage kan laves på en enkelt dag og varieres i det uendelige efter sæsonens bær og blomster. Den er helt perfekt i selskab med et køligt glas champagne!
Ingredienser
Pistaciebund
|
225 g
Grønne usaltede pistacienødder
|
|
|---|---|
|
450 g
Marcipan
|
|
|
450 g
Sukker (ca. 5¼ dl)
|
|
|
450 g
Blødt smør
|
|
|
9
Æg
|
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
ca. 6 meter
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
|---|
Vaniljefromage
|
24 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
5
Vaniljestænger
|
|
|
675 g
Sukker (ca. 8 dl)
|
|
|
1 kg
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
|
1 liter
Creme fraiche
|
|
|
1½ liter
Piskefløde
|
|
1 kg
Store, faste hindbær eller andre friske bær i sæson
|
|---|
Marengstoppe
|
1
Æggehvide
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
3 spsk
Flormelis
|
Champagnebomber
|
6 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
½ dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
|
3 dl
Champagne
|
|
Spiseligt glimmer
|
|---|
Pynt
|
Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
|
|
|---|---|
|
Hvide blomster, fx roser, stedmoderblomster, hyldeblomstskærme eller brudeslør
|
|
|
Tørrede kamilleblomster eller salade de fleur (blanding af tørrede blomster, fx fra Mill & Mortar)
|
Serveres med
|
8 flasker
Kold champagne
|
|---|
Sådan gør du
Pistaciebund
Vaniljefromage
Marengstoppe
Champagnebomber
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
For at lave denne bryllupskage skal du bruge et bryllupskagestativ i 3 etager og 3 springforme med diameter på hhv. 16 cm, 22 cm og 28 cm. I stedet for at købe 3 forskellige springforme, kan du købe en enkelt justerbar springform som du kan bage alle bundene i - en af gangen.
Bryllupskagen kan sagtens laves tre dage før den skal serveres - vent blot med at pynte kagen indtil lige før servering.
Bag bundene i god tid og frys dem ned.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1089 kJ / 260 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 5,1 g |
| Fedt: | 16,8 g |
| Kulhydrat: | 21,7 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.