Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber
    Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber på lækker pistaciebund. Denne smukke bryllupskage kan laves på en enkelt dag og varieres i det uendelige efter sæsonens bær og blomster. Den er helt perfekt i selskab med et køligt glas champagne!
Ingredienser
Pistaciebund
| 
                                     
                                            
                                                    225 g
                                                Grønne usaltede pistacienødder
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    450 g
                                                Marcipan
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    450 g
                                                Sukker (ca. 5¼ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    450 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    9
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Hvedemel (ca. 1¼ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    ca. 6 meter
                                                Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Vaniljefromage
| 
                                     
                                            
                                                    24 blade
                                                Husblas
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    5
                                                Vaniljestænger
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    675 g
                                                Sukker (ca. 8 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 kg
                                                Kvark eller græsk yoghurt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 liter
                                                Creme fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ liter
                                                Piskefløde
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    1 kg
                                                Store, faste hindbær eller andre friske bær i sæson
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Marengstoppe
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Æggehvide
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Flormelis
                                            
                                     
                                 | 
                                
Champagnebomber
| 
                                     
                                            
                                                    6 blade
                                                Husblas
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Koncentreret hyldeblomstsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 dl
                                                Champagne
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Spiseligt glimmer
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Hvide blomster, fx roser, stedmoderblomster, hyldeblomstskærme eller brudeslør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Tørrede kamilleblomster eller salade de fleur (blanding af tørrede blomster, fx fra Mill & Mortar)
                                            
                                     
                                 | 
                                
Serveres med
| 
                                     
                                            
                                                    8 flasker
                                                Kold champagne
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Pistaciebund
Vaniljefromage
Marengstoppe
Champagnebomber
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
For at lave denne bryllupskage skal du bruge et bryllupskagestativ i 3 etager og 3 springforme med diameter på hhv. 16 cm, 22 cm og 28 cm. I stedet for at købe 3 forskellige springforme, kan du købe en enkelt justerbar springform som du kan bage alle bundene i - en af gangen.
Bryllupskagen kan sagtens laves tre dage før den skal serveres - vent blot med at pynte kagen indtil lige før servering.
Bag bundene i god tid og frys dem ned.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1089 kJ / 260 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g | 
| Protein: | 5,1 g | 
| Fedt: | 16,8 g | 
| Kulhydrat: | 21,7 g | 
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.