Buddha bowl med grillede paneer-spyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Lidt af hvert og tilpas mæt....det er essencen af en Buddha bowl.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Paneer-spyd

  • 7 rensede forårsløg (ca. 100 g)
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk citronpeber
  • 250 g grønne asparges i halve
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk flagesalt
  • 100 g couscousgryn (ca. 1¼ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1¼ dl kogende vand
  • 1 agurk i små tern (ca. 300 g)
  • 1 tsk citronpeber
  • 50 g skyllede babyspinatblade
  • 250 g jordbær i skiver
  • 50 g saltede, ristede cashewnødder
  • 4 spsk balsamico glaze

Tilbehør

  • 240 g groft flute

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Paneer-spyd

Skær osten og forårsløg i hver 32 stykker og sæt dem skiftevis på de 8 spyd. Vend spyddene i olie og drys med citronpeber på to sider.

Lad en grillpande blive godt varm. Vend aspargesene i olie og grill dem ca. 2 min. på hver side. Tag aspargesene op og drys med salt. Grill derefter paneer-spyddene 3-4 min. på de to sider.

Kom imens couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.

Vend agurk og citronpeber sammen med de lune couscousgryn.

Anret, i 4 skåle, spinatblade, jordbær, couscous, grillede asparges, grillede paneer-spyd og cashewnødder. Kom lidt glaze på jordbærrene og server straks sammen med brød og ekstra glaze.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag