Helstegt oksefilet med smørristede kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Lækkert rødt oksekød med tilbehør af bl.a. en cremet, kold bearnaisesauce. Super dejlig middag til mange - og nem at gå til, da det meste kan gøres klar i forvejen.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Kold bearnaisesauce

  • 2½ kg oksefilet med fedtkant
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Smørristede kartofler

  • 100 g smør
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 200 g)
  • 2¼ kg pillede, kogte aspargeskartofler

Pynt

  • finthakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 1¾ kg dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Kold bearnaisesauce

Rør æggeblommerne godt med salt. Rør en jævning af mel og lidt af fløden i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af fløden og kog blandingen godt igennem. Pisk lidt af den varme fløde i æggeblommerne og hæld dem derefter i gryden under stadig piskning. Varm saucen op, uden at den koger. Lad saucen blive kold og rør den sammen med persille, estragon og bearnaiseessens. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Rids oksefiletens fedtkant. Læg fileten på ovnens rist over bradepanden og brun stegen nederst i ovnen. Tag oksefileten ud efter ca. 10 min. og drys med salt og peber. Skru ovnen ned til 150°. Sæt atter fileten nederst i ovnen og steg den færdig – mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 65°, så er kødet rosa. Lad oksefileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.

Smørristede kartofler

Skru ovnen op på 225°. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i bradepanden og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.

Skær, lige før serveringen, oksefileten i tynde skiver og server dem med smørristede kartofler, bønner og kold bearnaisesauce.

Stegetid for oksefilet

Ca. 10 min. ved 250° og derefter ca. 65 min. ved 150° - traditionel ovn.

Ristning af kartofler

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 51040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 89,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: