Marinering

At marinere betyder at lægge kød, fisk eller fjerkræ i en ”dressing”. Dette gøres for at give kødet ekstra smag samt, i nogle tilfælde, også for at mørne det.
Marinering

Teknikbeskrivelse

En marinade vil typisk bestå enten olie, yoghurt, vin, øl eller syre (i form af fx citronsaft eller eddike), som basis, hvor der tilsættes krydderier plus salt. Salten får kødet til at holde på saften og syren (i alkohol og frugtsaft) nedbryder lidt af kødets proteiner og virker derfor lettere mørnende. Fordelen er altså både mørhed og smag fra syre og krydderier.

Der marineres i min. ½ time, oftest længere og ALTID i køleskabet.

Læg altid kød, der skal marineres, i fryseposer sammen med marinaden. Klem posen fri for luft og forsegl den godt. På denne måde får du den mest effektive marinering, og der er kun brug for små mængder marinade.

Brug kun olie i til marinering, hvis marinaden opvarmes ganske kort. Nogle smagsstoffer er nemlig kun opløselige i lun olie.

Kilder

  • Karolines Køkken
Marinering