Oksefilet med ristede kartofler og varm bearnaisesauce
60+ min

Oksefilet med ristede kartofler og varm bearnaisesauce

En vidunderlig klassiker når den er bedst: Stegt oksefilet med ristede kartofler, bønner og bearnaisesauce...mums!
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefilet med ristede kartofler og varm bearnaisesauce

En vidunderlig klassiker når den er bedst: Stegt oksefilet med ristede kartofler, bønner og bearnaisesauce...mums!

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2½ kg oksefileter med fedt
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Smørristede kartofler

  • 2¼ kg pillede, kogte aspargeskartofler
  • 100 g smør
  • 2 finthakkede rødløg

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 1¾ kg haricots verts

Fremgangsmåde:

Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen. Tag oksefileten ud efter 10 min. og drys den med salt og peber. Skru ovnen ned til 150°. Sæt atter fileten nederst i ovnen. Tag den ud efter ca. 1 time og 5 min. og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise ca. 65°, før oksefileten er færdig. Den er nu rosastegt. Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.

Smørristede kartofler

Skru ovnen op på 225°. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.

Varm bearnaisesaucen igennem og tilsæt persille. Smag til.

Tip

I stedet for varm bearnaise kan du også lave en kold bearnaise - se link.

Stegetid for oksefilet

Ca. 10 min. ved 250° og 1 time og 5 min. ved 150°.

Ristning af kartofler

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 48300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 92,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 57 %
Print