Rabarberkage med havregryn
60+ min

Rabarberkage med havregryn

Brug havens rabarber til en lækker sommerkage - og inviter naboen på kaffe og lækker rabarberkage.
Bedømmelse (177 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarberkage med havregryn

Brug havens rabarber til en lækker sommerkage - og inviter naboen på kaffe og lækker rabarberkage.

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 2 dl havregryn
  • 15 g smør
  • 200 g rabarber
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 dl sukker
  • 3 æg
  • 100 g blødt smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk bagepulver

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Rist havregrynene i en tør pande først ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. herefter ved jævn varme og stadig under omrøring i ca. 2 min. Tag dem af panden.

Lad fedtstoffet blive gyldent og steg rabarberne i ca. 2 min. tilsæt 1½ dl af de ristede havregryn, honning og kanel. Bland det godt sammen og tag panden af varmen. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Tilsæt fedtstof, hvedemel og bagepulver. Smør en springform og fordel resten af de ristede havregryn heri. Kom dejen i formen og fordel rabarberblandingen herpå - helt ud til kanterne. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Server rabarberkagen med kold fraiche til.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 41 %
Print