Rabarbermousse på sprød kiksebund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(136 vurderinger)

60+ min

Blød rabarbermousse på knasende sprød kiksebund. En imponerende dessert som kan laves i god tid - og serveres direkte fra køleskabet!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kiksebund

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 75 g knuste saltkiks, fx tuc
  • lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Rabarbermousse

Pynt

  • skovsyre

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund

Pisk æggehvider og sukker stift. Bland hasselnøddekerner og kiks i æggehviderne. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag bunden midt i ovnen. Lad kiksebunden køle af i formen, på en bagerist, i mindst 1 time. Fjern ringen og rengør den. Løsn bunden fra bagepapiret og sæt den på det fad kagen skal serveres på. Sæt ringen omkring bunden igen foret med lagkageplast.

Rabarbermousse

Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring rabarber, sukker og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rabarberne skal være helt møre. Tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet til den er kølet lidt af. Pisk imens æggehvider og flormelis stift og vend det i de afkølede rabarber. Pisk fløden til et let skum og vend det i blandingen.

Fordel rabarbermoussen i et jævnt lag ovenpå kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag. Fjern ringen og lagkageplasten forsigtigt. Pynt med skovsyre og server.

Tips

Brug husholdningsfilm i stedet for lagkageplast. Hvis moussen står til næste dag kan du undlade 1 blad husblas.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag