Rabarbermousse på sprød kiksebund

Rabarbermousse på sprød kiksebund

60+ min
Blød rabarbermousse på knasende sprød kiksebund. Rabarbermousse er ikke så svær at lave, blot du følger opskriften - og du vil ikke fortryde det, når du smager. Kombination af surt og sødt, blødt og sprødt er lige i øjet. En imponerende dessert med rabarber som kan laves i god tid - og serveres direkte fra køleskabet!

Sådan gør du

Kiksebund
  • Pisk æggehvider og sukker stift. Bland hasselnøddekerner og kiks i æggehviderne.
  • Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag bunden midt i ovnen.
  • Lad kiksebunden køle af i formen, på en bagerist, i mindst 1 time.
  • Fjern ringen og rengør den. Løsn bunden fra bagepapiret og sæt den på det fad kagen skal serveres på. Sæt ringen omkring bunden igen foret med lagkageplast.
Rabarbermousse
  • Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Bring rabarber, sukker og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rabarberne skal være helt møre. Tag gryden af varmen og smelt husblassen heri.
  • Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet til den er kølet lidt af.
  • Pisk imens æggehvider og flormelis stift og vend det i de afkølede rabarber. Pisk fløden til et let skum og vend det i blandingen.
Saml og pynt
  • Fordel rabarbermoussen i et jævnt lag ovenpå kiksebunden.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.
  • Fjern ringen og lagkageplasten forsigtigt. Pynt med skovsyre og server.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Der er masser af skønne opskrifter med rabarber - prøv fx denne her

Velbekomme!
Tips

Du kan bruge husholdningsfilm i stedet for lagkageplast. Hvis rabarbermoussen står til næste dag kan du undlade 1 blad husblas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13413 kJ / 3206 kcal

Næringsindhold pr. 100g

938 kJ / 224 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 53,6 % 29,6 g
Fedt: 40,6 % 10,3 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Kiksebund
Æggehvider
2
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
75 g
Knuste saltkiks, fx tuc
75 g
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Rabarbermousse
Husblas
6 blade
Skyllede rabarber i små stykker
500 g
Sukker (ca. 2½ dl)
200 g
Vand
½ dl
Æggehvider
2
Flormelis (ca. 1 dl)
50 g
2½ dl
Pynt
Skovsyre