Cheesecake med rabarber

Cheesecake med rabarber

60+ min
Cheesecake med rabarber og chokoladebund - virkelig en dekorativ og velsmagende version af den klassiske ostekage. Ikke nok med at denne cremede cheesecake ser flot ud med den mørke chokoladebund, men den smager også rigtig godt sammen med den syrlige rabarberkompot. Desuden er der endnu en twist med rabarber - de tynde sprøde rabarberchips smager virkelig godt og pynter fantastisk. Næste gang den står på hjemmelavet cheesecake - så prøv denne med rabarber og chokoladebund.

Sådan gør du

Chokoladebund
  • Hak kiksene med en kniv. Smelt chokolade og smør og rør kiksene i.
  • Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Fordel chokoladeblandingen i springformen.
  • Læg et stykke bagepapir over chokoladeblandingen og tryk den godt sammen til en kiksebund. Stil springformen i køleskabet.
Cheesecakefyld
  • Pisk imens fløden til et let skum. Rør flødeosten blød med sukker og vaniljekorn og vend derefter ymeren i (gem vaniljestangen, og kog den med i rabarberkompoten).
  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  • Træk husblassen op med det vand der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad.
  • Afkøl den smeltede husblas med ca. 3 dl af osteblandingen, og rør den i resten. Vend flødeskum i og fordel straks fyldet på kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i min. 4 timer eller til næste dag.
Rabarberkompot
  • Bring vand , sukker og vaniljestang i kog. Vend rabarberskiverne i.
  • Damp ved svag varme, og under låg i ca. 1 min. - rabarberskiverne skal være møre, men stadig hele.
  • Hæld kompotten i en skål og lad den trække tildækket i køleskabet til næste dag.
Rabarberchips
  • Bring vand og sukker i kog. Læg rabarberskiverne i en skål og hæld den kogende lage over. Lad dem trække 1 min.
  • Tag rabarberne op og læg dem på en plade med bagepapir. Skil skiverne ad, så de ligger i et lag.
  • Tør dem midt i ovnen til de er sprøde, og læg rabarberskiverne til afkøling på et nyt stykke papir. Opbevar rabarberchips i en tætsluttende dåse.
Ved serveringen
  • Tag kagen ud af springformen, pynt med de sprøde rabarberchips og server rabarberkompotten til.
Tørretid for rabarberpynt
  • Ca. 2½ time ved 75°.

Både cheesecake med rabarber og rabarberkompot kan tilberedes dagen før. Hvis du laver cheesecake dagen før, kan du spare et blad husblas. Rabarberchips kan laves 1 uge i forvejen.

Energiindhold for hele retten:

21805 kJ / 5212 kcal

Næringsindhold pr. 100g

891 kJ / 213 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 5,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 52,8 % 27,7 g
Fedt: 41,3 % 9,9 g
Mere inspiration

Rabarber er bare så dejlige i tærter, kager, kompot, grød - her endnu en skøn variant.

Rabarbertærte
60+ min
Rabarbertærte
(187)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Chokoladebund
175 g Søde, firkantede vaniljekiks
150 g Mørk chokolade
25 g Smør
Cheesecakefyld
¼ liter Piskefløde
200 g Flødeost
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
½ liter Ymer
4 blade Husblas
Rabarberkompot
1 spsk Vand
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
300 g Rabarber i ½ cm skiver
Rabarberchips
2 dl Vand
175 g Sukker (ca. 2 dl)
200 g Rabarber i meget tynde, skrå skiver
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk