Cheesecake med rabarber
&format=webp)
Cheesecake med rabarber og chokoladebund - virkelig en dekorativ og velsmagende version af den klassiske ostekage. Ikke nok med at denne cremede cheesecake ser flot ud med den mørke chokoladebund, men den smager også rigtig godt sammen med den syrlige rabarberkompot. Desuden er der endnu en twist med rabarber - de tynde sprøde rabarberchips smager virkelig godt og pynter fantastisk. Næste gang den står på hjemmelavet cheesecake - så prøv denne med rabarber og chokoladebund.
Ingredienser
Chokoladebund
175 g
Søde, firkantede vaniljekiks
|
|
---|---|
150 g
Mørk chokolade
|
|
25 g
Smør
|
Cheesecakefyld
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
200 g
Flødeost
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
½ liter
Ymer
|
|
4 blade
Husblas
|
Rabarberkompot
1 spsk
Vand
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
300 g
Rabarber i ½ cm skiver
|
Rabarberchips
2 dl
Vand
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
200 g
Rabarber i meget tynde, skrå skiver
|
Sådan gør du
Chokoladebund
Cheesecakefyld
Rabarberkompot
Rabarberchips
Ved serveringen
Både cheesecake med rabarber og rabarberkompot kan tilberedes dagen før. Hvis du laver cheesecake dagen før, kan du spare et blad husblas. Rabarberchips kan laves 1 uge i forvejen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21808 kJ / 5212 kcal
Næringsindhold pr. 100g
891 kJ / 213 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 5,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 27,7 g |
Fedt: | 41,3 % | 9,9 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
