Både cheesecake med rabarber og rabarberkompot kan tilberedes dagen før. Hvis du laver cheesecake dagen før, kan du spare et blad husblas. Rabarberchips kan laves 1 uge i forvejen.
21805 kJ / 5212 kcal
891 kJ / 213 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 5,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 27,7 g |
Fedt: | 41,3 % | 9,9 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
175 g
Søde, firkantede vaniljekiks
|
|
---|---|
150 g
Mørk chokolade
|
|
25 g
Smør
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
200 g
Flødeost
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
½ liter
Ymer
|
|
4 blade
Husblas
|
1 spsk
Vand
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
300 g
Rabarber i ½ cm skiver
|
2 dl
Vand
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
200 g
Rabarber i meget tynde, skrå skiver
|