Rabarber er bare så dejlige i tærter, kager, kompot, grød - her endnu en skøn variant.
Både cheesecake med rabarber og rabarberkompot kan tilberedes dagen før. Hvis du laver cheesecake dagen før, kan du spare et blad husblas. Rabarberchips kan laves 1 uge i forvejen.
21990 kJ / 5256 kcal
899 kJ / 215 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 5,8 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 52,4 % | 27,7 g |
Fedt: | 41,8 % | 10,1 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
Søde, firkantede vaniljekiks
|
175 g |
---|---|
Mørk chokolade
|
150 g |
Smør
|
25 g |
¼ liter | |
200 g | |
Sukker (ca. 1½ dl)
|
125 g |
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 |
½ liter | |
Husblas
|
4 blade |
Vand
|
1 spsk |
---|---|
Sukker (ca. 1½ dl)
|
125 g |
Rabarber i ½ cm skiver
|
300 g |
Vand
|
2 dl |
---|---|
Sukker (ca. 2 dl)
|
175 g |
Rabarber i meget tynde, skrå skiver
|
200 g |