Rødbededumplings

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Disse farvestrålende rødbededumplings, som minder lidt om ravioli, kan bruges som en let og saftig forret. Kålen og de søde kartofler giver et lækkert bid, som fyld, og harmonerer med den fine rødbedesmag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

4 personer

Opskriften gælder for 16 stk

Fyld

  • 1 spsk rapsolie
  • 150 g skrællede søde kartofler i små tern
  • 75 g finthakket rødkål
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ spsk finthakket bredbladet persille
  • 2 spsk finthakkede soltørrede tomater

Dej

  • 75 g skrællede rødbeder i store tern
  • 15 g smør - smeltet
  • 1½ spsk vand
  • 1 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)

Gremolata

  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Pynt

  • olivenolie
  • grofthakkede valnøddekerne
  • bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fyld

Lad olien blive varm i en pande. Tilsæt søde kartofler og steg ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt rødkål, hvidløg, salt og peber og steg ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. eller til kålen er mør. Kom blandingen i en skål og vend persille og soltørrede tomater i.

Dej

Kom rødbeder, smør, vand, æg, salt og 175 g af melet i en foodprocessor. Kør det ved hurtigste hastighed i ca. 2 min., til det bliver til en jævn blanding. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med de sidste 50 g mel. Rul dejen tyndt ud. Tryk 16 dejcirkler ud med en kolonneform (ca. 10 cm i diameter). Fordel 1 spsk fyld på hver dejcirkel. Fugt halvdelen af dejcirklen og fold resten af dejen over - så det bliver en halvmåne. Klem kanten af dejen sammen med 2 fingre.

Gremolata

Mos osten med en gaffel og bland den med persille og citronskal. Stil gremolataen tildækket i køleskabet til serveringen.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog de små dumplings af 3 omgange i ca. 2 min. - rør af og til. Tag dem op og hold dem varme i et fad. Drys med gremolata og pynt med olie, valnødder og persille.

Tip

Du kan også bage de 16 dumplings, ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag