Rødbededumplings

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Disse farvestrålende rødbededumplings kan bruges som en let og saftig forret. Kålen og de søde kartofler giver et lækkert bid, som fyld, og harmonerer med den fine rødbedesmag.

Ingredienser

4 personer

Opskriften gælder for 16 stk

Fyld

  • 1 spsk rapsolie
  • 150 g skrællede søde kartofler i små tern
  • 75 g finthakket rødkål
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1½ spsk finthakket bredbladet persille
  • 2 spsk finthakkede soltørrede tomater

Dej

  • 75 g skrællede rødbeder i store tern
  • 15 g smør - smeltet
  • ¼ dl vand
  • 1 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)

Gremolata

Pynt

  • olivenolie
  • grofthakkede valnødder
  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Fyld

Lad olien blive varm i en pande. Tilsæt kartoffel og steg ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt rødkål, hvidløg, salt og peber og steg ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. eller til kålen er mør. Kom blandingen i en skål og vend persille og soltørrede tomater i.

Dej

Kom alle ingredienser og 175 g af melet i en foodprocessor. Kør det ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. til det bliver til en jævn blanding. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med de sidste 50 g mel. Rul dejen tyndt ud. Tryk ca. 16 dejcirkler ud med en kolonneform (ca. 10 cm i diameter). Fordel 1 spsk fyld på hver dejcirkel. Fugt halvdelen af dejcirklen og fold resten af dejen over - så det bliver en halvmåne. Klem kanten af dejen sammen med 2 fingre.

Gremolata

Mos osten med en gaffel og bland den sammen med persille og citronskal. Stil gremolataen tildækket indtil serveringen.

Bring en gryde vand tilsat salt i kog. Kog dumplings af 3 omgange i ca. 2 min. - rør af og til. Læg dem på en tallerken. Anret dumplings på et fad og drys med gremolata. Pynt med olie, valnødder og persille.

Tip

Du kan bage dumplings ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 37 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: