Rødbededumplings

Rødbededumplings

60+ min
Fryseegnet
Disse farvestrålende rødbededumplings, som minder lidt om ravioli, kan bruges som en let og saftig forret. Denne opskrift på rødbededumplings har fyld af kål og søde kartofler, som giver et lækkert bid og harmonerer med den fine rødbedesmag.

Sådan gør du

Fyld
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Tilsæt søde kartofler og steg ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Tilsæt rødkål, hvidløg, salt og peber og steg ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. eller til kålen er mør. Kom blandingen i en skål og vend persille og soltørrede tomater i.
Dej
  • Kom rødbeder, smør, vand, æg, salt og 175 g af melet i en foodprocessor. Kør det ved hurtigste hastighed i ca. 2 min., til det bliver til en jævn blanding.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med de sidste 50 g mel. Rul dejen tyndt ud.
  • Tryk 16 dejcirkler ud med en kolonneform (ca. 10 cm i diameter). Fordel 1 spsk fyld på hver dejcirkel.
  • Fugt halvdelen af dejcirklen og fold resten af dejen over - så det bliver en halvmåne. Klem kanten af dejen sammen med 2 fingre.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog de små dumplings af 3 omgange i ca. 2 min. - rør af og til. Tag dem op og hold dem varme i et fad.
Gremolata
  • Mos osten med en gaffel og bland den med persille og citronskal.
  • Stil gremolataen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Drys dine rødbededumplings med gremolata og pynt med olie, valnødder og persille.
Mere inspiration

Prøv også de mere klassiske dumplings.

Velbekomme!
Tip

Du kan også bage de 16 dumplings, ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6411 kJ / 1532 kcal

Næringsindhold pr. 100g

232 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 12,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 54,1 % 7,4 g
Fedt: 33,7 % 2,1 g

Ingredienser

Fyld
Rapsolie
1 spsk
Skrællede søde kartofler i små tern
150 g
Finthakket rødkål
75 g
Små knuste fed hvidløg
4
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Finthakket bredbladet persille
1½ spsk
Finthakkede soltørrede tomater
2 spsk
Dej
Skrællede rødbeder i store tern
75 g
Smør - smeltet
15 g
Vand
1½ spsk
Æg
1
Groft salt
½ tsk
Hvedemel (ca. 4 dl)
225 g
Vand
2 liter
Groft salt
2 tsk
Gremolata
100 g
Finthakket bredbladet persille
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Pynt
Olivenolie
Grofthakkede valnøddekerner
Bredbladet persille