Salsa verde

Salsa verde

10 min
Salsa verde er en dejlig grøn sauce med masser af krydderurter. Smager godt til nye kartofler, fisk og stegt eller grillet kød.

Sådan gør du

  • Blend med en stavblender eller i en minihakker krydderurter og hvidløg med citronsaft, sennep og salt, peber og 2 spsk af fraichen til en jævn salsa.
  • Vend salsaen sammen med resten af fraichen og smag til.
  • Stil salsa verden tildækket på køl til servering.
Energiindhold for hele retten:

778 kJ / 186 kcal

Næringsindhold pr. 100g

302 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 26,3 % 4,7 g
Kulhydrat: 22,4 % 4 g
Fedt: 51,3 % 4,2 g

Ingredienser

1 Lille finthakket fed hvidløg
2 dl Grofthakkede friske krydderurter, fx purløg, persille, oregano og estragon
½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Fraiche