Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

30 min
Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

Skøn som tapas, forret eller appetizer mens I venter på at gå til bords. Kan også laves med andet topping, fx. rejer eller grøntsager.

Ingredienser

¼ liter Creme fraiche 38%
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
1 tsk Citronpeber

Sprøde pastaskaller - 24 stk.

125 g Friske lasagneplader
25 g Smør - smeltet
100 g Flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller kaviar

Pynt

Dildkviste

Sådan gør du

  • Pisk cremefraiche, citronskal, salt og citronpeber til en fast creme med en håndmixer. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Sprøde pastaskaller

  • Skær lasagnepladerne i 24 strimler (a ca. 3 x 6 cm). Fold alufolie til 2 lange, tynde ruller (ca. 3 cm i diameter). Læg alu-rullerne på en plade med bagepapir. Pensl pastastrimlerne med smør og læg dem over alu-rullerne, så de ligger som små både. Bag pastastykkerne midt i ovnen til de er gyldne i ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad pastaskallerne køle af på en bagerist.
  • Anret skallerne på et fad. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel ca. 1 spsk i hver skal. Læg rognen på cremen og pynt med dild. Server straks.

Du kan også servere 3 skaller pr. person på en bund af lidt salat. Så er der forret til 8 personer. Pastaskaller kan erstattes af sprøde rugbrødschips.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5654 kJ / 1351 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1109 kJ / 265 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 11,3 % 7,4 g
Fedt: 81,2 % 24,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-pastaskaller-med-flyvefiskerogn/