Tempura

30 min
Tempura

Tempura er en japansk tilberedningsmetode, hvor man dypper fx grøntsager og fisk i en dej og dybsteger dem i olie. En lækker sprød snack!

Ingredienser

60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g Majsstivelse (ca. 1 dl)
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
1 dl Øl eller vand
1 Æg
½ liter Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
400 g Blandede grøntsager, fx blomkål i buketter, løgringe, squash i skiver, grønne asparges

Sådan gør du

  • Bland mel, majsstivelse, bagepulver og salt i en skål.
  • Rør halvdelen af væsken i og pisk dejen glat.
  • Tilsæt resten af væsken og ægget og pisk dejen luftig.
  • Varm olien til 180° i en lille gryde.
  • Dyp grøntsagerne i dejen og steg dem i olien ca. 3 min. - eller til de har en fin gylden farve. Vend grøntsagerne undervejs.
  • Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med flagesalt og server straks!

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind, fx en tandstik, i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis grøntsagerne bliver stegt meget hurtigt eller olien begynder at ryge, er den for varm - og gryden skal trækkes væk fra varmen!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5985 kJ / 1430 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5,4 % 2,5 g
Kulhydrat: 28,3 % 12,9 g
Fedt: 66,3 % 14 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tempura/