Buddha Bowl med ristet blomkål og cremet gurkemejedressing med Arla® Laktosefri creme fraiche

En farverig og lækker ret - Perfekt til frokostpausen
2 Personer

Ingredienser:

Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Tid i alt: 35 minutter

  • 4 spsk. Arla® Laktosefri creme fraiche
  • 200 g blomkål i buketter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1/4 tsk. stødt spidskommen
  • 1/4 tsk. salt
  • 1/4 tsk. sort peber
  • 1 spsk. tahin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. vand
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • 250 g forkogt quinoa
  • 60 g edamamebønner
  • 60 g gulerod, skrællet og skåret i julienne
  • 2 spsk. ristede blandede frø
  • 2 spsk. frisk koriander, hakket
Buddha Bowl med ristet blomkål og cremet gurkemejedressing med Arla Laktosefri creme fraiche

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C / 180 °C varmluft.
  2. Fordel blomkålsbuketterne i et ovnfast fad med olie, gurkemeje, paprika, spidskommen, salt og sort peber. Bland for at fordele olie/krydderiblandingen, og spred buketterne ud igen. Bages i 20 minutter, vendes når halvdelen af tiden er gået.
  3. Rør Arla Laktosefri creme fraiche, tahin, citronsaft, vand og cayennepeber sammen til en glat dressing. Sæt til side.
  4. Så skal din Buddha Bowl samles: Fordel et lag quinoa i bunden af skålen. Fordel ristet blomkål, edamamebønner og gulerodstrimler ovenpå. Pynt med dressing inden servering, og drys med blandede frø og koriander.

Tip:

  • Erstat den stødte gurkemeje med 1/2 tsk. koriander.
  • Erstat tahin med 1 spsk. dijonsennep, og undlad vandet i dressingen.
  • Erstat den forkogte quinoa med 250 g kogte brune ris.