Beignetdej

30 min
Beignetdej

Beignetdej bruges til fritering af alt fra fisk, grøntsager og æbleringe. Beignet gør fisken eller grøntsagerne sprøde og uimodståelige.

Ingredienser

Beignetdej

60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g Majsstivelse (ca. 1 dl)
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
1 dl Øl eller vand
1 Æg
½ liter Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
350 g Torskefilet i mindre stykker

Sådan gør du

Beignetdej

  • Bland mel, majsstivelse, bagepulver og salt i en skål.
  • Rør halvdelen af væsken i og pisk dejen glat.
  • Tilsæt resten af væsken og ægget og pisk dejen luftig.
  • Varm olien til 180° i en lille gryde.
  • Dyp fiskestykkerne i dejen og steg dem i olien ca. 3 min. - eller til de har en fin gylden farve. Vend dem undervejs.
  • Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med flagesalt og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20696 kJ / 4946 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1936 kJ / 463 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 6 % 6,8 g
Kulhydrat: 8,6 % 9,8 g
Fedt: 85,4 % 44,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/beignetdej/