Bønne bowl

Bønne bowl

Nyd en skål med sprøde grønne bønnefritter, brune hvidløgsbønner, grønt og stegt salatost.

Sådan gør du

Bønnefritter
  • Hæld bønnerne i en plastpose med olie og salt og vend det godt sammen. Bred bønnerne ud på 2 plader med bagepapir og bag dem til de er sprøde, men ikke brændte.
Dressing
  • Vend fraiche sammen med kapers, rødløg (gem lidt til pynt) og salt. Stil dressingen tildækket på køl til servering.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg osteskiverne ved kraftig varme i ca. 2 min. på hver side. Tag dem af panden og stil dem til side. Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. 1 min. ved jævn varme. Tilsæt bønner, salt og peber og svits i yderligere ca. 3 min. Tilsæt vand, rør rundt og sluk for varmen.
  • Vend citronsaft og squash sammen. Anret den i 4 skåle sammen med gulerødder, bønnefritter, brune bønner, stegte osteskiver og dressing.
Bagetid
  • 30-40 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Lækker vegetardelle i pitabrød - skøn aftensmad til hele familien.

Velbekomme!
Brug en rest

Rester egner sig godt til at tage med i madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7201 kJ / 1721 kcal

Næringsindhold pr. 100g

311 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18,9 % 3,5 g
Kulhydrat: 25,6 % 4,7 g
Fedt: 55,5 % 4,7 g

Ingredienser

Bønnefritter
Frosne grønne bønner
800 g
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Dressing
2 dl
Finthakkede kapers
3 spsk
Finthakkede rødløg
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Smør
25 g
250 g
Små finthakkede fed hvidløg
2
Skyllede, afdryppede bønne-mix (ca. 480 g)
2 dåser
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Vand
½ dl
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Grøn squash i spiraler eller tern (ca. 200 g)
1
Gulerødder i spiraler eller skiver (ca. 200 g)
3