Bønne bowl

Bønne bowl

Nyd en skål med sprøde grønne bønnefritter, brune hvidløgsbønner, grønt og stegt salatost.
https://www.arla.dk/opskrifter/bonne-bowl/

Sådan gør du

Bagetid:

30-40 min. ved 200° - varmluft.

Bønnefritter
  • Hæld bønnerne i en plastpose med olie og salt og vend det godt sammen. Bred bønnerne ud på 2 plader med bagepapir og bag dem til de er sprøde, men ikke brændte.
Dressing
  • Vend fraiche sammen med kapers, rødløg (gem lidt til pynt) og salt. Stil dressingen tildækket på køl til servering.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg osteskiverne ved kraftig varme i ca. 2 min. på hver side. Tag dem af panden og stil dem til side. Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. 1 min. ved jævn varme. Tilsæt bønner, salt og peber og svits i yderligere ca. 3 min. Tilsæt vand, rør rundt og sluk for varmen.
  • Vend citronsaft og squash sammen. Anret den i 4 skåle sammen med gulerødder, bønnefritter, brune bønner, stegte osteskiver og dressing.

Rester egner sig godt til at tage med i madpakken.

Energiindhold for hele retten:

6905 kJ / 1650 kcal

Næringsindhold pr. 100g

299 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 20,7 % 3,6 g
Kulhydrat: 26,3 % 4,6 g
Fedt: 53 % 4,3 g

Ingredienser

Bønnefritter
800 g Frosne grønne bønner
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Dressing
2 dl Fraiche
3 spsk Finthakkede kapers
2 spsk Finthakkede rødløg
½ tsk Groft salt
25 g Smør
250 g Salatost i halve skiver
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 dåser Skyllede, afdryppede bønne-mix (ca. 480 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Vand
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 Grøn squash i spiraler eller tern (ca. 200 g)
3 Gulerødder i spiraler eller skiver (ca. 200 g)