Buddha bowl med quinoa, ristet blomkål og laktosefri tahindressing

Buddha bowl med quinoa, ristet blomkål og laktosefri tahindressing

30 min
Lun buddha bowl med quinoa, krydret og ristet blomkål, gulerødder, edamamebønner og en skøn tahindressing med laktosefri fraiche. Du kan også fint servere din buddha bowl med kold quinoa og blomkål - og i øvrigt variere den alt efter, hvad du har af grøntsager i køleskabet.

Sådan gør du

  • Kom blomkålsbuketterne i et lille ovnfast fad og vend dem med olie, krydderier og salt. Rist dem i ovnen til de er møre, men stadig har bid. Vend rundt i dem efter 10 min.
  • Bring imens vand og salt i kog. Tilsæt quinoaen og kog den ved lav varme i 15-20 min. Hæld den gennem en sigte og lad den dryppe af.
Tahindressing
  • Rør fraiche sammen med tahin, citronsaft og salt. Smag til og tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker dressingen lidt tyndere.
  • Stil den tildækket på køl til serveringen.
Servering
  • Fordel quinoaen i bunden af 2 skåle.Kom ristet blomkål, gulerod og bønner oven på quinoaen.
  • Pynt med striber af dressing, frø og koriander. Server med resten af dressingen.
Ristet blomkål
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv dette anderledes brød med banan.

Velbekomme!
Variation

Gurkemeje kan erstattes af stødt koriander. Tahin kan erstattes af 1 spsk dijonsennep. Quinoaen kan erstattes af bulgur eller ris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4473 kJ / 1069 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 15,5 % 4,5 g
Kulhydrat: 35,3 % 10,3 g
Fedt: 49,2 % 6,6 g
Relateret video
Sådan laver du en Poke bowl

Ingredienser

Blomkål i buketter
200 g
Olivenolie
1 spsk
Stødt gurkemeje
½ tsk
Stærk paprika
½ tsk
Stødt spidskommen i tynde ringe
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Vand
2½ dl
Groft salt
½ tsk
Lys quinoa
125 g
Tahindressing
Arla® Laktosefri fraiche 13%
1 dl
Tahin
1 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Gulerod skåret i tynde strimler
1
Edamamebønner
75 g
Pynt
Blandede frø, fx sesamfrø og græskarkerner
2 spsk
Finthakket frisk koriander
2 spsk