Buddha bowl med quinoa, ristet blomkål og laktosefri tahindressing
  • Arla
  • Opskrifter
  • Buddha bowl med quinoa, ristet blomkål og laktosefri tahindressing

Buddha bowl med quinoa, ristet blomkål og laktosefri tahindressing

30 min
Lun buddha bowl med quinoa, krydret og ristet blomkål, gulerødder, edamamebønner og en skøn tahindressing med laktosefri fraiche. Du kan også fint servere din buddha bowl med kold quinoa og blomkål - og i øvrigt variere den alt efter, hvad du har af grøntsager i køleskabet.

Sådan gør du

  • Kom blomkålsbuketterne i et lille ovnfast fad og vend dem med olie, krydderier og salt. Rist dem i ovnen til de er møre, men stadig har bid. Vend rundt i dem efter 10 min.
  • Bring imens vand og salt i kog. Tilsæt quinoaen og kog den ved lav varme i 15-20 min. Hæld den gennem en sigte og lad den dryppe af.
Tahindressing
  • Rør fraiche sammen med tahin, citronsaft og salt. Smag til og tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker dressingen lidt tyndere.
  • Stil den tildækket på køl til serveringen.
Servering
  • Fordel quinoaen i bunden af 2 skåle.Kom ristet blomkål, gulerod og bønner oven på quinoaen.
  • Pynt med striber af dressing, frø og koriander. Server med resten af dressingen.
Ristet blomkål
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Gurkemeje kan erstattes af stødt koriander. Tahin kan erstattes af 1 spsk dijonsennep. Quinoaen kan erstattes af bulgur eller ris.

Energiindhold for hele retten:

4016 kJ / 960 kcal

Næringsindhold pr. 100g

446 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 18 % 4,7 g
Kulhydrat: 39,7 % 10,4 g
Fedt: 42,3 % 5,1 g
Mere inspiration

Prøv dette anderledes brød med banan.

Relateret video
Sådan laver du en Poke bowl

Ingredienser

200 g Blomkål i buketter
1 spsk Olivenolie
½ tsk Stødt gurkemeje
½ tsk Stærk paprika
½ tsk Stødt spidskommen i tynde ringe
¼ tsk Groft salt
2½ dl Vand
½ tsk Groft salt
125 g Lys quinoa
Tahindressing
1 dl Laktosefri fraiche
1 spsk Tahin
1 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
1 Gulerod skåret i tynde strimler
75 g Edamamebønner
Pynt
2 spsk Blandede frø, fx sesamfrø og græskarkerner
2 spsk Finthakket frisk koriander