Cheeseburger med rabarberrelish

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

30 min

En dejlig burger hvor bøf og ost får modspil af den friske, syrligsøde rabarberkompot.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberrelish

  • 200 g rabarber i tynde skiver
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • ½ spsk finthakket rød chilipeber
  • 5 spsk sukker
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt

Bøffer

  • 4 grove burgerboller
  • 100 g rensede hele blade af romainesalat
  • 1 agurk i skiver

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberrelish

Bring alle ingredienserne i kog i en tykbundet gryde. Kog relishen ved svag varme og under låg i ca. 4 min. - rør af og til. Tag låget af gryden og kog relishen ved kraftig varme i 1-2 min. eller til relishen tykner. Lad den køle lidt af.

Bøffer

Form kødet til 4 meget flade bøffer (ca. 10 cm i diameter) og drys dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Brun bøfferne ca. 1½ min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Fordel osten på bøfferne, læg låg på og tag panden af varmen. Lad bøfferne hvile og osten smelte i ca. 2 min.

Lun bollerne på en brødrister og flæk dem. Læg de lune boller sammen om salatblade, agurk, rabarberrelish og bøffer med ost. Server straks.

Tips

Du kan lave dobbelt, eller mere, portion af rabarberrelishen. Kogetiden bliver et par minutter længere. Rabarberrelishen smager dejligt sammen med ost, karryretter og stegt kød fra grillen.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag