Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

2 timer 5 min
Arbejdstid: 20 min
Chokoladekage med friske bær og vaniljesauce

Chokoladekage med chokoladestykker, mandler, vaniljesauce og masser af friske bær. Anvend de bær du bedst kan lide - eller pynt kagen som her, hvor dine gæster selv kan vælge lige præcis de bær som de ønsker!

Ingredienser

75 g Smør
150 g Mørk chokolade i mindre stykker
3 Æg
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
100 g Grofthakkede mandler
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
400 g Friske, skyllede hindbær, jordbær, brombær og/eller blåbær
5 dl Vaniljesauce

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme.
  • Pisk æg og sukker let sammen, og vend det sammen med chokoladeblandingen. Vend mandler, hvedemel og salt heri.
  • Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad chokoladekagen afkøle i formen på en bagerist. Tag chokoladekagen ud af formen og sæt den på et lagkagefad.
  • Fordel bær på chokoladekagen og server med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.

Kagen kan også serveres med is, cremefraiche eller flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17048 kJ / 4075 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1043 kJ / 249 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 7,3 % 4,5 g
Kulhydrat: 43,5 % 26,7 g
Fedt: 49,2 % 13,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekage-med-friske-bar-og-vaniljesauce/