Cremet pasta med kantareller

30 min
Arbejdstid: 30 min
Cremet pasta med kantareller

Cremet pasta med kantareller, kylling og broccoli. En lækker pastaret til en travl hverdagsaften.

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx penne
5 g Smør
450 g Kyllingefilet i tern (ca. 2 x 2 cm)
250 g Rensede kantareller i mindre stykker
400 g Broccoli i små buketter
¼ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
½ dl Hakket frisk timian
2 spsk Dijonsennep
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 8-10 min. Den skal have "bid", men ikke være rå. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Lad imens smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne i ca. 3 min. Tilsæt kantarellerne og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt broccoli, fløde og de øvrige ingredienser og varm det godt igennem under omrøring. Tilsæt pasta og smag til.

I stedet for kantareller kan du bruge andre svampe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11057 kJ / 2643 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,7 % 7,6 g
Kulhydrat: 37,4 % 11,5 g
Fedt: 37,9 % 5,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-pasta-med-kantareller/