Crostini med kyllingeleverpaté og syltede kumquats
45 min

Crostini med kyllingeleverpaté og syltede kumquats

Gør som italienerne - nyd et stykke ristet brød med leverpaté og ansjoser som snack eller appetizer.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Crostini med kyllingeleverpaté og syltede kumquats

Gør som italienerne - nyd et stykke ristet brød med leverpaté og ansjoser som snack eller appetizer.

Antal portioner

Kyllingeleverpaté

  • 1 zittauerløg
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 300 g optøede kyllingelevere
  • 1 dl hedvin fx italiensk Marsala
  • 4 ansjoser
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Syltede kumquats

  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 4 kumquats

Tilbehør

  • 1 flute

Fremgangsmåde:

Kyllingeleverpaté

Hak løg og hvidløg og svits i smør på en pande. Dup kyllingefileterne tørre og svits med løg på panden. Hæld Marsala over kyllingeleveren og lad det simre, indtil marsalaen er næsten helt dampet ind. Kom alt fra panden og ansjos i en blender og blend det sammen. Tilsæt smørret og blend moussen jævn. Smag til med salt og peber.

Syltede kumquats

Kog vand og sukker sammen i en lille gryde. Skær frugten i tynde skiver og lad dem simre et par minutter. Lad dem køle af i lagen.

Ved serveringen

Rist skiver af flutes og kom lidt paté på de afkølede skiver. Top op med kumquatsskiver. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 43 %
Print