Crostini med kyllingeleverpaté og syltede kumquats

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Gør som italienerne - nyd et stykke ristet brød med leverpaté og ansjoser som snack eller appetizer.

Ingredienser

Antal portioner

Kyllingeleverpaté

  • 1 zittauerløg
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 300 g optøede kyllingelever
  • 1 dl hedvin fx italiensk Marsala
  • 4 ansjosfileter
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Syltede kumquats

  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 4 kumquats

Tilbehør

  • 1 flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Kyllingeleverpaté

Hak løg og hvidløg og svits i smør på en pande. Dup kyllingefileterne tørre og svits med løg på panden. Hæld Marsala over kyllingeleveren og lad det simre, indtil marsalaen er næsten helt dampet ind. Kom alt fra panden og ansjos i en blender og blend det sammen. Tilsæt smørret og blend moussen jævn. Smag til med salt og peber.

Syltede kumquats

Kog vand og sukker sammen i en lille gryde. Skær frugten i tynde skiver og lad dem simre et par minutter. Lad dem køle af i lagen.

Ved serveringen

Rist skiver af flutes og kom lidt paté på de afkølede skiver. Top op med kumquatsskiver. Server straks.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: