Crostini med stegte rejer

Crostini med stegte rejer

20 min
Fin lille crostini snack eller appetizer med stegte hvidløgsrejer og basilikum.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 6 min ved 225° - traditionel ovn.

  • Pensl begge sider af brødskiverne med smeltet smør og drys med salt og peber. Rist dem i oven til de er gyldne - vend dem undervejs.
Stegte rejer
  • Dup rejerne tørre. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg rejerne ved kraftig varme i ca. 1½ min. Tilsæt hvidløg, basilikum, citronskal og -saft og damp rejerne under omrøring i ca. 1 min. Tag dem af varmen og drys med flagesalt.
  • Fordel cremefraichen på de ristede brødskiver. Læg 2 rejer på hver. Pynt med basilikumblade og server.
Energiindhold for hele retten:

5009 kJ / 1197 kcal

Næringsindhold pr. 100g

901 kJ / 215 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 24,3 % 12,9 g
Kulhydrat: 45,1 % 23,9 g
Fedt: 30,6 % 7,4 g

Ingredienser

12 skiver Flutes
25 g Smeltet smør
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
24 Kogte tigerrejer med halevifte (ca. 200 g)
15 g Smør
1 Finthakket fed hvidløg
1 spsk Strimlede frisk basilikum
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Flagesalt
½ dl Fraiche
Pynt
Friske basilikum