Dessertkage med peanuts og kaffeganache
Dessertkage med avocado og kakao på en sprød bund af peanuts og dadler - toppet med en skøn kaffeganache. En intens dessertkage som er let at lave og slet ikke skal i ovnen. Prøv denne dessertkage næste gang du har lyst til at servere en lidt anderledes dessert. Lav en stor portion af dessertkagen - dessertkagen er god at have liggende i fryseren, da den kan serveres direkte fra frys.
Ingredienser
Peanut-daddelbund
|
300 g
Saltede peanuts
|
|
|---|---|
|
300 g
Bløde dadler uden sten
|
|
2
Modne avocadoer - uden sten og skræl (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
150 g
Rørsukker
|
|
|
50 g
Blødt smør i tern
|
|
|
1 dl
Kakaopulver
|
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Kaffeganache
|
150 g
Finthakket hvid chokolade
|
|
|---|---|
|
¾ dl
Piskefløde
|
|
|
2 spsk
Stærk espressokaffe
|
|
|
1 spsk
Glukosesirup
|
Pynt
|
Hindbær
|
|
|---|---|
|
Rød skovsyre
|
Sådan gør du
Peanut-daddelbund
Kaffeganache
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du for meget kaffeganache, kan den også fryses. Lad den tø op ved stuetemperatur i ca. ½ time, pisk den luftig med en håndmixer i 1-2 min. Du kan også fryse stykker af kagen med kaffeganache på.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1809 kJ / 432 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 5 g |
| Protein: | 8,6 g |
| Fedt: | 26,1 g |
| Kulhydrat: | 41 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.