Hvedegrød og figenkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

En ugentlig grøddag er sundt både for krop og pengepung. Hvad med at prøve en ny og spændede variation, der smager og mætter godt.

Ingredienser

Antal portioner

Figenkompot

  • 200 g tørrede figner
  • 2½ dl vand
  • 50 g grønne eller lyse rosiner
  • 50 g tørrede tranebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, bulgur og rugkerner i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt mælk, bring atter i kog og lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør af og til. Tag låget af gryden, tilsæt salt og kog grøden i ca. 2 min. Vend cremefraiche i, varm grøden igennem og smag til.

Figenkompot

Fjern imens spidsen af fignerne og klip dem i strimler. Kom figenstrimler og vand i en gryde. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos figenblandingen let. Tilsæt rosiner og tranebær og kog i yderligere ca. 5 min., stadig ved svag varme og under låg. Smag til.

Kom hvedegrøden i en varm skål og server den sammen med cremefraiche og lun eller kold figenkompot.

Tips

Grøden kan også serveres med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker).
Figenkompotten kan opbevares i køleskabet i ca. 1 uge. Den smager også godt til fx gul ost.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: