Hyldeblomstsyltede valnødder med ananas
30 min

Hyldeblomstsyltede valnødder med ananas

Lækker ostedessert. Velegnet til gæster, da kompotten kan forberedes i god tid og holde sig på køl.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hyldeblomstsyltede valnødder med ananas

Lækker ostedessert. Velegnet til gæster, da kompotten kan forberedes i god tid og holde sig på køl.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 liter vand
  • 150 g valnøddekerner
  • 1 dl hyldeblomsteddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 150 g ananas i små tern
  • 500 g Castello® økologisk brie

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog og tilsæt valnødderne. Blancher dem i ca. 2 min. Hæld dem i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.

Kom imens hyldeblomsteddike og rørsukker i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. - eller til lagen begynder at tykne. Tilsæt valndødder og ananas og kog ved jævn varme i yderligere ca. 7 min. - eller til det bliver sirupsagtig. Lad kompotten køle af på køkkenbordet i ca. 15 min. - vend af og til.

Server kompotten sammen med brie.

Tip

Kompotten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 68 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til lækre osteanretning vil en halvsød champagne eller en crémant de bourgogne med betegnelsen "demi-sec" være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til ost