Hyldeblomstsyltede valnødder med ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Lækker ostedessert. Velegnet til gæster, da kompotten kan forberedes i god tid og holde sig på køl.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 liter vand
  • 150 g valnøddekerner
  • 1 dl hyldeblomsteddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 150 g ananas i små tern

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog og tilsæt valnødderne. Blancher dem i ca. 2 min. Hæld dem i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.

Kom imens hyldeblomsteddike og rørsukker i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. - eller til lagen begynder at tykne. Tilsæt valndødder og ananas og kog ved jævn varme i yderligere ca. 7 min. - eller til det bliver sirupsagtig. Lad kompotten køle af på køkkenbordet i ca. 15 min. - vend af og til.

Server kompotten sammen med brie.

Tip

Kompotten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til lækre osteanretning vil en halvsød champagne eller en crémant de bourgogne med betegnelsen "demi-sec" være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til ost