Hyldeblomstsyltede valnødder med ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Lækker ostedessert. Velegnet til gæster, da kompotten kan forberedes i god tid og holde sig på køl.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 liter vand
  • 150 g valnøddekerner
  • 1 dl hyldeblomsteddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 150 g ananas i små tern

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog og tilsæt valnødderne. Blancher dem i ca. 2 min. Hæld dem i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.

Kom imens hyldeblomsteddike og rørsukker i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. - eller til lagen begynder at tykne. Tilsæt valndødder og ananas og kog ved jævn varme i yderligere ca. 7 min. - eller til det bliver sirupsagtig. Lad kompotten køle af på køkkenbordet i ca. 15 min. - vend af og til.

Server kompotten sammen med brie.

Tip

Kompotten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 68 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til lækre osteanretning vil en halvsød champagne eller en crémant de bourgogne med betegnelsen "demi-sec" være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til ost