Violsalat med blåskimmel og valnødder

Violsalat med blåskimmel og valnødder

30 min
Prøv denne dekorative sommersalat med sprødstegt bacon og dejlig blåskimmelost.

Sådan gør du

  • Kog eddiken ved kraftig varme og uden låg i 10-15 min. - til den er reduceret til det halve. Rist imens valnødderne i en tør pande ved jævn varme 2-3 min. - tag dem op. Steg baconen i ca. 10 min. ved kraftig varme - til det er gyldent og sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Lad halvdelen af baconfedtet blive i panden og svits forårsløgene i ca. 2 min. Anret spinat, hjertesalat, bacon, forårsløg, valnødder og blåskimmelost på et fad. Dryp til sidst med balsamicoeddikke og pynt med violer. Server med brød til.
Energiindhold for hele retten:

10410 kJ / 2488 kcal

Næringsindhold pr. 100g

964 kJ / 230 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 13,8 % 7,8 g
Kulhydrat: 31,2 % 17,7 g
Fedt: 55 % 14,3 g

Ingredienser

1½ dl Mørk balsamicoeddike
75 g Valnøddekerner
200 g Bacontern
2 bundter Fintsnittede forårsløg (ca. 200 g)
100 g Skyllede spinatblade
100 g Skyllet hjertesalat, i grove stykker
75 g Blåskimmelost
Pynt
Violer
Tilbehør
200 g Groft brød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk