Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød
  • Arla
  • Opskrifter
  • Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød

Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Lav gerne de syltede valnødder i god tid. Smager perfekt sammen med en god skimmelost - men også til is, pandekager etc.
https://www.arla.dk/opskrifter/skimmelost-med-syltede-valnodder-og-smorristet-rugbrod-/

Sådan gør du

Syltede valnødder
  • Kom valnødder og vand i en gryde og lad nødderne koge i ca. 2 min. Lad dem dryppe af i en sigte - kasser vandet. Bring honning og balsamico i kog i gryden. Tilsæt valnødder, appelsinstrimler og appelsinsaft. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 5 min. Hæld de syltede valnødder med sirup i en skål og lad dem stå tildækket ved stuetemperetur i mindst 2 timer.
Smørristet rugbrød
  • Skær skorpen af rugbrødet og del hver skive i 4 trekanter. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødet ved jævn varme i ca. 10 min - vend det af og til. Tag trekanterne af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Ved serveringen
  • Skær osten i skiver og anret dem på tallerkener sammen med valnødder, sirup og de lune rugbrødstrekanter. Server resten af valnødder og sirup til.
Tips
  • De syltede valnødder kan opbevares i køleskabet i 14 dage.
  • I stedet for en skimmelost kan man servere et stykke gul ost.
  • Hvis du laver dobbeltportion skal kogetiden tilsvarende være dobbelt så lang. Husk blot at valnødderne ikke skal koge mere end 5 min. i siruppen - da de kan blive lidt bitre. Ganges opskriften yderligere skal kogetiden på siruppen følge med.
Energiindhold for hele retten:

9508 kJ / 2272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

860 kJ / 206 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 8,6 % 4,3 g
Kulhydrat: 32,4 % 16,4 g
Fedt: 59 % 13,7 g

Ingredienser

Syltede valnødder
100 g Valnøddekerner
3 dl Vand
5 spsk Honning
½ dl Hvid balsamicoeddike
1 Appelsin - fintstrimlet skal heraf
½ dl Friskpresset appelsinsaft
Smørristet rugbrød
3 skiver Rugbrød
25 g Smør
150 g Blåskimmelost eller en god brie