Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød

Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød

60+ min
Lav gerne de syltede valnødder i god tid. Smager perfekt sammen med en god skimmelost - men også til is, pandekager etc.

Sådan gør du

Syltede valnødder
  • Kom valnødder og vand i en gryde og lad nødderne koge i ca. 2 min. Lad dem dryppe af i en sigte - kasser vandet. Bring honning og balsamico i kog i gryden. Tilsæt valnødder, appelsinstrimler og appelsinsaft. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 5 min. Hæld de syltede valnødder med sirup i en skål og lad dem stå tildækket ved stuetemperetur i mindst 2 timer.
Smørristet rugbrød
  • Skær skorpen af rugbrødet og del hver skive i 4 trekanter. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødet ved jævn varme i ca. 10 min - vend det af og til. Tag trekanterne af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Ved serveringen
  • Skær osten i skiver og anret dem på tallerkener sammen med valnødder, sirup og de lune rugbrødstrekanter. Server resten af valnødder og sirup til.
Tips
  • De syltede valnødder kan opbevares i køleskabet i 14 dage.
  • I stedet for en skimmelost kan man servere et stykke gul ost.
  • Hvis du laver dobbeltportion skal kogetiden tilsvarende være dobbelt så lang. Husk blot at valnødderne ikke skal koge mere end 5 min. i siruppen - da de kan blive lidt bitre. Ganges opskriften yderligere skal kogetiden på siruppen følge med.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8888 kJ / 2124 kcal

Næringsindhold pr. 100g

804 kJ / 192 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 10,3 % 4,9 g
Kulhydrat: 34,6 % 16,4 g
Fedt: 55,1 % 12 g

Ingredienser

Syltede valnødder
Valnøddekerner
100 g
Vand
3 dl
Honning
5 spsk
Hvid balsamicoeddike
½ dl
Appelsin - fintstrimlet skal heraf
1
Friskpresset appelsinsaft
½ dl
Smørristet rugbrød
Rugbrød
3 skiver
Smør
25 g