Iskaffe med havredrik
15 min
•
Arbejdstid: 10 min
•

Dejlig læskende iskaffe med havredrik. Denne opskrift på iskaffe med havredrik kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup. Du kan med fordel lave en større portion sirup, når du er i gang - den kan holde sig længe.
Ingredienser
¾ dl
Sukker
|
|
---|---|
¾ dl
Vand
|
|
½ tsk
Vaniljesukker
|
|
4
Espressoshots eller meget stærk kaffe (ca. 1½ dl)
|
|
8 dl
Kold havredrik
|
|
8
Store isterninger
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er en god idé at lave en større portion sirup, når du er i gang. Siruppen kan hældes på flaske og holde sig længe. Den hjemmelavede sirup kan erstattes af færdigkøbt sirup, evt. med andre smage.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
260 kJ / 62 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 0,6 g |
Fedt: | 1,1 g |
Kulhydrat: | 12,3 g |
