Pandekager med havredrik

Pandekager med havredrik

30 min
Fryseegnet
Pandekager med havredrik er pandekager, som du kender dem - mælken er bare skiftet ud med havredrik. Server dem med dit yndlingstilbehør, fx marmelade, sukker og citronsaft eller is og frisk frugt.
https://www.arla.dk/opskrifter/pandekager-med-havredrik/

Sådan gør du

Pandekager
  • Kom mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
  • Tilsæt halvdelen af havredrikken og pisk dejen glat og fri for klumper. Tilsæt resten af havredrikken.
  • Smelt smørret i en pande, tilsæt det til dejen og pisk den godt igennem.
  • Bag pandekagerne i lidt smør ved jævn varme til er de gyldne.
  • Der bliver 10-12 pandekager alt efter størrelse og tykkelse.
Hold pandekagerne varme
  • Ca. 75° - traditionel ovn.

Du kan tilsætte vaniljesukker, kardemomme og/eller citronskal til dejen. Er der klumper i pandekagedejen så brug en stavblender til at blende dejen glat.

Læg bagepapir mellem pandekagerne, når du fryser dem ned. Så kan du nemt tage det ønskede antal op igen.

Energiindhold for hele retten:

6177 kJ / 1476 kcal

Næringsindhold pr. 100g

697 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,7 % 2,7 g
Kulhydrat: 61 % 25 g
Fedt: 32,3 % 6,1 g
Mere inspiration

Server fx denne iskaffe med havredrik til dine pandekager

Ingredienser

225 g Hvedemel
1 tsk Sukker
1 tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
6 dl Havredrik
25 g Smør, evt. plantebaseret
25 g Smør, evt. plantebaseret - til stegning