Iskaffe med havredrik

Iskaffe med havredrik

15 min
Dejlig læskende iskaffe med havredrik. Denne opskrift på iskaffe med havredrik kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup. Du kan med fordel lave en større portion sirup, når du er igang - den kan holde sig længe.
https://www.arla.dk/opskrifter/iskaffe-med-havredrik/

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme til det er gyldent.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt vand og vaniljesukker.
  • Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og til massen er en tyndtflydende karamel.
  • Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.
  • Fordel isterningerne i 4 høje glas og hæld den søde kaffe henover.
  • Fordel havredrikken i glassene og server.

Det er en god idé at lave en større portion sirup, når du er i gang. Siruppen kan hældes på flaske og holde sig længe. Den hjemmelavede sirup kan erstattes af færdigkøbt sirup, evt. med andre smage.

Energiindhold for hele retten:

2855 kJ / 682 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 3,8 % 0,6 g
Kulhydrat: 80,6 % 12,3 g
Fedt: 15,6 % 1,1 g
Mere inspiration

Prøv også pandekager med havredrik, fx serveret sammen med iskaffe

Ingredienser

¾ dl Sukker
¾ dl Vand
½ tsk Vaniljesukker
4 Espressoshots eller meget stærk kaffe (ca. 1½ dl)
8 dl Kold havredrik
8 Store isterninger