Kyllingekødboller i citronsauce

Kyllingekødboller i citronsauce

30 min
Boller i karry er populær hos rigtig mange. Hvad med at prøve en ny og forfriskende variant, hvor bollerne er lavet af hakket kyllingekød og hvor saucen er en citronsauce. Tilbehøret er en sprød og delikat agurkesalat med ingefær og ærteskud.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingekodboller-i-citronsauce/

Sådan gør du

Kyllingekødboller
  • Rør det hakkede kød godt med forårsløg, salt og peber. Rør æg og mælk i og derefter havregryn. Form farsen til ca. 16 kødboller på størrelse med store valnødder.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kom kødbollerne i. Kog dem ved jævn varme i ca. 5 min. Hæld vandet fra kødbollerne og tilsæt sauce, citronsaft og salt. Bring saucen i kog under forsigtig omrøring.
Ingefærkrydret agurkesalat
  • Vend imens agurker, ingefær, olie og salt sammen. Smag til, kom salaten i en skål og pynt med ærteskud.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, lad dem dryppe af i en sigte og kom dem i en skål. Drys med forårsløg og hæld kødboller og citronsauce over nudlerne. Server straks sammen med den ingefærkrydrede agurkesalat.
Energiindhold for hele retten:

9533 kJ / 2278 kcal

Næringsindhold pr. 100g

246 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 27,8 % 4 g
Kulhydrat: 52,1 % 7,5 g
Fedt: 20,1 % 1,3 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Kyllingekødboller
400 g Hakket kyllingekød
3 spsk Finthakket top af forårsløg
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æg
½ dl Mælk
60 g Havregryn (ca. 1½ dl)
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
½ liter Mælkesauce
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Ingefærkrydret agurkesalat
2 Agurker i mundrette stykker (ca. 500 g)
1½ spsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Koldpresset rapsolie
¾ tsk Groft salt
2 dl Ærteskud
250 g Tørrede fuldkornsnudler - koges
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
Pynt
Finthakket top af forårsløg