Kyllingeterrine med balsamicosirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

45 min

Tilbered terrinen dagen før og du har en nem og flot gæsteforret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kyllingelever
  • 200 g blandede svampe eller champignoner
  • 1 spsk smør
  • 4 spsk hvid portvin
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g tempereret smør

Balsamicosirup

  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl sukker

Tilbehør

  • 100 g salat, fx frisee
  • 75 g ristede valnøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kyllingeleveren i ca. 2 cm store stykker. Rens svampene og del dem i mindre stykker. Brun kyllingeleveren i smør i en stegepande. Tilsæt portvin og lad det koge ind. Krydr med salt og peber. Tag kyllingeleveren op og lad den afkøle. Steg nu svampene og lad dem afkøle. Bland halvdelen af lever og svampe i en foodprocessor eller hurtighakker. Tilsæt smør i små klatter og bland til en jævn masse. Rør de resterende lever- og svampestykker i massen. Læg husholdningsfilm i en aflang form, der kan rumme ca. 6 dl. Hæld massen i formen, og lad den stå i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over.

Balsamicosirup

Kog balsamico og sukker sammen - til det begynder at blive tykt.

Skær terrinen i skiver med en lun kniv. Server med salat, balsamicosirup og ristede valnøddekerner.

Tip

Terrinen kan tilberedes dagen før den skal bruges.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 68 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

En fyldig hvidvin på pinot gris-druen vil være super lækker til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling