Kyllingelevermousse med portvinssky

Kyllingelevermousse med portvinssky

60+ min
En spændende forret, som kan laves dagen før.

Sådan gør du

Dagen før
  • Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne og tør dem godt. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun leverne i ca. 3 min. – de skal være rosa indeni. Tag leverne op og kog panden af med portvin i ca. ½ min. Lad pandesky og levere køle lidt af. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør i ca. 15 sek. eller til det er jævnt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til. Hæld kyllingelevermoussen i en skål eller form og lad den stå tildækket i køleskabet til næste dag.
Portvinssky
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring portvinen til kogepunktet. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet. Anret kyllingelevermousse og hakket portvinssky på portionstallerkener. Pynt med brøndkarse.
Energiindhold for hele retten:

7375 kJ / 1763 kcal

Næringsindhold pr. 100g

913 kJ / 218 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 15,7 % 8,4 g
Kulhydrat: 22,1 % 11,9 g
Fedt: 54,3 % 13,4 g
Alkohol: 7,9 % 1 g

Ingredienser

Dagen før
250 g Optøede, frosne kyllingelever
25 g Smør
1 dl Portvin, fx Tawny
50 g Blødt smør
1 dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Portvinssky
3 blade Husblas
2 dl Portvin, fx Tawny
Pynt
Brøndkarse
Tilbehør
150 g Ristet hjertebrød eller flutes
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk