Lun salat med røget kylling
60+ min

Lun salat med røget kylling

Simpel variation til den lette tøseaften.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun salat med røget kylling

Simpel variation til den lette tøseaften.

Antal portioner
  • 1 røget kylling

Dressing

  • 250 g grønne bønner, fx haricots verts
  • ½ liter vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 blommetomater i halve
  • ¾ liter romainesalat revet i grove stykker
  • 100 g skyllede kikærtespirer

Tilbehør

  • 300 g groft brød

Fremgangsmåde:

Varm kyllingen i en lille bradepande midt i ovnen.

Dressing

Rør imens fraiche sammen med vand, hvidløg, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skyl og nip bønnerne. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem uden låg i ca. 4 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Lad en grillpande blive godt varm. Grill tomaterne ca. 3 min. på skærefladen, vend dem og grill i ca. 1 min. Grill herefter bønnerne, evt. af 2 omgange, i ca. 4 min.

Fjern imens skind og ben fra kyllingen og riv kødet i mindre stykker.

Ved serveringen

Bland 400 g af kyllingekødet lagvis i en skål sammen med salat og grøntsager. Server med dressing og brød.

Tips

Resten af kyllingekødet kan bruges i madpakken dagen efter.

Kyllingen kan også varmes på en grill - vend den af og til.

Varmetid

Ca. ½ time ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print