Medaljer med cappuccinocreme

Bedømmelse

(6 vurderinger)

60+ min

Jamen hvad kan man så næsten ønske sig mere en at få en medalje om den er med fløde og hindbær eller som her med kaffesmag.

Ingredienser

8 stk. pr. portion

Antal portioner

Mørdej

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g koldt smør i små stykker
  • 1 æggeblomme

Cappuccinoglasur

  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 1 spsk varm cappuccino
  • 8 chokoladekaffebønner

Cappuccinocreme

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørdej

Bland mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner revet ost. Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen. Form dejen til en kugle og tryk den lidt flad. Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Tag den ud af køleskabet ca. 10 min. før udrulning.

Rul dejen ud, på et meldrysset bord, til en ca. 2 mm tyk dejplade. Stik 16 runde kager ud med en kageudstikker eller et glas (ca. 7 cm i diameter). Flyt forsigtigt kagerne over på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Cappuccinoglasur

Rør flormelis med den varme cappuccino til en jævn glasur. Fordel glasuren på de 8 kager. Pynt med en chokoladekaffebønne og lad glasuren stivne.

Cappuccinocreme

Hæld piskefløden i en skål sammen med cappuccinopulver og flormelis og pisk fløden stiv.

Ved serveringen

Fordel cappuccinocremen på de sidste 8 kager, og læg kagerne med glasur over som låg. Server straks.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde: